Γιατρός αποκαλύπτει τι πρέπει να δοκιμάσουμε αν υποφέρουμε από πονοκεφάλους, μετά από πολύωρη χρήση οθόνης

Επιμέλεια: Newsroom
Γιατρός αποκαλύπτει τι πρέπει να δοκιμάσουμε αν υποφέρουμε από πονοκεφάλους, μετά από πολύωρη χρήση οθόνης
Γιατρός εξηγεί τι θα πρέπει να κάνουμε αν νιώθουμε πόνο και κούραση στα μάτια μετά από ώρες δουλειάς σε οθόνη.

Η ψηφιακή καταπόνηση των ματιών είναι ένα συχνό πρόβλημα το οποίο μας επηρεάζει αισθητά όταν παρακολουθούμε για αρκετές ώρες μια οθόνη. Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται τόσο και η ενασχόληση μας πολλές φορές διαρκεί περισσότερες ώρες μπροστά σε έναν υπολογιστή αλλά ακόμη και σε ένα κινητό τηλέφωνο.

Εργασίες στις οποίες παλιότερα δεν συνηθίζαμε να χρησιμοποιούμε μια ψηφιακή οθόνη, η διαδικτυακή ευχέρεια, τώρα, μας κάνει να χρησιμοποιούμε. Δουλειές, είτε εκείνες αφορούν προσωπικές υποθέσεις είτε κάτι άλλο, μέσω μιας εκείνης αυτόματα απλοποιούνται.

Οι τόσες ώρες χρήσης ωστόσο, μιας ψηφιακής οθόνης, είναι συνήθως και αναπάντεχο πρόβλημα για την υγεία μας. Αρκετές φορές έχουμε παρατηρήσει να έχουμε ημικρανίες, είτε να νιώθουμε βαριά και κουρασμένα τα μάτια μας μετά από αρκετές ώρες χρήσης μιας οθόνης.

Το MedicalNewsToday δημοσίευσε, τι θα μπορούσε να κάνει ο εκάστοτε, ο οποίος υποφέρει από την συγκεκριμένη συχνή «πάθηση». Όπως, υποστηρίζουν υπάρχουν έξι πράγματα που θα μπορούσαν να απαλύνουν τον πόνο μας, και να μειώσουν αισθητά τις πιθανότητες να εμφανιστεί εκ νέου, ο συγκεκριμένος πονοκέφαλος.

 

1. Τακτικά διαλείμματα μακριά από το φορητό σας υπολογιστή. Συνήθως συνιστάται η μέθοδος 20-20-20, η οποία σημαίνει ότι περνάτε 20 δευτερόλεπτα κοιτάζοντας μακριά από την οθόνη σας κάθε 20 λεπτά, φροντίζοντας η οθόνη να βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 μέτρων από εσάς.

2. Το κατάλληλο φόντο. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε στη συσκευή σας ήπιο φωτισμό και όχι έντονα και φωτεινά χρώματα.

3. Να φοράτε γυαλιά με φίλτρο μπλε φωτός

4. Αποφυγή της περιττής έκθεσης στην οθόνη

5.Διατηρώντας την κατάλληλη απόσταση από την οθόνη. Μια απόσταση 50-100 εκατοστών μεταξύ των ματιών και της οθόνης είναι η ιδανική.

6. Αποφύγετε να συμβαίνουν αντανακλάσεις στη οθόνη σας.