Άγιον Όρος: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο 11 Ρουμάνοι προσκυνητές που έφαγαν δηλητηριώδη μανιτάρια

Επιμέλεια: Newsroom
Άγιον Όρος: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο 11 Ρουμάνοι προσκυνητές που έφαγαν δηλητηριώδη μανιτάρια
Στο νοσοκομείο, σε σοβαρή κατάσταση μεταφέρθηκαν 11 Ρουμάνοι προσκυνητές του Άγιου Όρους, μετά από τροφική δηλητηρίαση.

Αναπάντεχη κατάληξη είχε ένας περίπατος για 11 Ρουμάνους, οι οποίοι βρέθηκαν στο Άγιον Όρος για να προσκυνήσουν και κατέληξαν με επικίνδυνη τροφική δηλητηρίαση. Οι προσκυνητές, δοκίμασαν στην διαδρομή τους από «δηλητηριώδη» μανιτάρια τα οποία ήταν και η αιτία της μεταφοράς τους στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το voria. gr , οι Ρουμάνοι προσκυνητές έμεναν στη Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιος Όρος και νωρίς το πρωί αποφάσισαν να επισκεφθούν την κορυφή του Άθω, ώστε να προσκυνήσουν στο εκκλησάκι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής τους, είδαν στο δάσος μανιτάρια, τα οποία δεν θεώρησαν επίφοβα και θέλησαν να τα δοκιμάσουν. Ωστόσο μετά από λίγο, άρχισαν να νιώθουν ενοχλήσεις στο στομάχι τους, και να έχουν τάσεις λιποθυμίας. Αμέσως επέστρεψαν στην Δάφνη και εκεί τους χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες ώστε να συνέλθουν, με κάποιους από αυτούς να δέχονται και ορό.

Σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και με βοήθεια αναχώρησαν με θαλάσσια ταξί από το Άγιον Όρος για την Ουρανούπολη, ώστε να μεταβούν σε νοσοκομείο. Εκεί, το ΕΚΑΒ, παρέλαβε τους προσκυνητές από το λιμάνι της Ουρανούπολης και τους μετέφερε εκτάκτως στα επείγοντα.