«Kυνηγοί τυφώνων» πέταξαν πάνω από τον Μίλτον και κατέγραψαν απίστευτα πλάνα: «Θεέ μου, αυτό είναι τελείως τρελό» (vid)

«Kυνηγοί τυφώνων» πέταξαν πάνω από τον Μίλτον και κατέγραψαν απίστευτα πλάνα: «Θεέ μου, αυτό είναι τελείως τρελό» (vid)
«Κυνηγοί τυφώνων» στις Ηνωμένες Πολιτείες μοιράστηκαν πλάνα από την τρομακτική αποστολή τους στην «καρδιά» του Μίλτον.

Στο έλεος του τυφώνα Μίλτον βρίσκεται όλη η Φλόριντα. Μπορεί το μέγεθος του να υποβαθμίστηκε λίγο πριν φτάσει στις ακτές πέφτοντας στο νούμερο δύο της σχετικής βαθμίδας, ωστόσο χτυπά με μεγάλη σφοδρότητα τις περιοχές από τις οποίες περνά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Λίγο πριν τις 3 το πρωί της Πέμπτης άρχισε να χτυπά τις πρώτες περιοχές στη Φλόριντα με βασικά χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τις καταιγίδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι τρία γραφεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Φλόριντα είχαν εκδώσει συνολικά 133 προειδοποιήσεις για ανεμοστρόβιλους που σχετίζονται με τον τυφώνα Μίλτον.

@nypost

Video captures a stunning look inside the eye of Hurricane Milton.

 
♬ original sound - New York Post | News

Την ένταση του τυφώνα Μίλτον βίωσαν τέσσερις ερευνητές οι οποίοι πέταξαν πολύ κοντά στον κυκλώνα με το στο αεροσκάφος του National Oceanic and Atmospheric Administration Aircraft Operations Center προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για την πορεία του.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα μέλη της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) -που ονομάζονται «κυνηγοί τυφώνων»- έχουν δημοσιεύσει πλάνα από την χθεσινή αποστολή τους. Στόχος τους ήταν να πετάξουν κοντά στον τυφώνα για να βοηθήσουν στη χαρτογράφηση της πορείας του Μίλτον και τελικά να βοηθήσουν στη διάσωση ζωών.

Τα πλάνα δείχνουν το πλήρωμα του Aircraft Operations να πετάει με πορεία προς την καταιγίδα και δεδομένων των δύσκολο συνθηκών, οι αναταράξεις είναι ίσως από τις χειρότερες που μπορεί να τύχουν σε κάποιο αεροσκάφος...

Στο βίντεο φαίνεται ο μηχανικός Τομ Μπράνιγκαν να κάθεται μπροστά σε ειδικά μηχανήματα ενώ το αεροσκάφος ταρακουνιέται. «Ω γαμώτο, μπορείς να μου πιάσεις γρήγορα το τηλέφωνο και το πορτοφόλι μου;» ακούγεται να λέει ο Μπράνιγκαν ο οποίος κλείνει το βίντεο λέγοντας «Θεέ μου, αυτό είναι τρελό» ενώ στρέφει την κάμερα στο παράθυρο για να δείξει ότι το αεροπλάνο αλλάζει κατεύθυνση προς ασφαλέστερο σημείο.