Ακραία και «βλάσφημη» παράσταση όπερας προκάλεσε ναυτία σε 18 θεατές: Γυμνές καλόγριες χόρευαν με ρόλερ (vid)

Ακραία και «βλάσφημη» παράσταση όπερας προκάλεσε ναυτία σε 18 θεατές: Γυμνές καλόγριες χόρευαν με ρόλερ (vid)
Σάλος στην Γερμανία με μια νέα παράσταση όπερας, η οποία είναι γεμάτη με γυμνές καλόγριες που κάνουν πατινάζ και σαφείς σκηνές σεξ, ενώ φέρεται να προκάλεσε ναυτία σε 18 ανθρώπους.

Μια ριζοσπαστική φεμινιστική όπερα που περιλαμβάνει σκηνές λεσβιακού σεξ, σκληρούς τραυματισμούς, καθώς και γυμνές καλόγριες που κάνουν πατινάζ με ρόλερ, άφησε 18 θεατές σοκαρισμένους σε σημείο που χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες.

Η Sancta Susanna του Paul Hindemith προκάλεσε τεράστιο σκάνδαλο το 1921, με τους εξοργισμένους κριτικούς να χαρακτηρίζουν τη συγκεκριμένη όπερα, η οποία αφηγείται την ιστορία μιας καταπιεσμένης καλόγριας που ανακαλύπτει τη σεξουαλικότητά της, πολύ «βλάσφημη» για να προβληθεί.

Η πρεμιέρα της στην Όπερα της Στουτγάρδης ακυρώθηκε, αλλά μετά από περίπου 100 χρόνια η παράσταση παίχτηκε κανονικά στην γερμανική πόλη.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά. Σύμφωνα με την DailyMail, οι προκλητικές σκηνές αναστάτωσαν τους θεατές, με 18 να υποφέρουν από ναυτία και σοκ και να χρειάζονται βοήθεια κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων παραστάσεων. Μάλιστα σε τρεις περιπτώσεις χρειάστηκε να κληθεί και γιατρός.

 

Στις πιο περίεργες σκηνές βλέπουμε μια ηθοποιός με νανισμό που είναι ντυμένη ως Πάπας, η οποία σηκώνεται στον αέρα και περιστρέφεται από ένα ρομποτικό χέρι, ενώ μια άλλη ερμηνεύει τραγούδια του Eminem ντυμένη ως Ιησούς.

Σε μια ιδιαίτερα προκλητική σκηνή, πτώματα κρεμιούνται στον τοίχο για να μιμηθούν τον Χριστό πάνω στον σταυρό, πριν αρχίσουν να χύνονται πάνω τους δεξαμενές με ψεύτικο αίμα.

«Ο Μπαχ συναντά το μέταλ, οι Weather Girls τον Ραχμάνινοφ - και οι γυμνές καλόγριες τα πατίνια», συνοψίζει την παράσταση η ιστοσελίδα της Κρατικής Όπερας της Στουτγάρδης.

Η παράσταση έχει ηλικιακό περιορισμό 18 ετών και περιλαμβάνει σεξουαλικές πράξεις, επώδυνα ακροβατικά, αληθινό και ψεύτικο αίμα, piercing και πολλά άλλα...

Αξίζει να αναφερθεί ότι το θέατρο έχει εκδώσει αυστηρές προειδοποιήσεις προς τους θεατές, λέγοντας ότι κάποιοι μπορεί να πάθουν σοκ ή ακόμη και να «τραυματιστούν» από την παράσταση.