Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για κύκλωμα διαφθοράς στην Κέρκυρα: Χειροπέδες σε 4 εφοριακούς και σε έναν λογιστή (vid)

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για κύκλωμα διαφθοράς στην Κέρκυρα: Χειροπέδες σε 4 εφοριακούς και σε έναν λογιστή (vid)
Στην εξάρθρωση κυκλώματος διαφθοράς, προχώρησε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, στο νησί της Κέρκυρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση στην Κέρκυρα για τη σύλληψη μελών κυκλώματος διαφθοράς, μετά τον σχηματισμό σχετικής δικογραφίας από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, έχουν συλληφθεί τέσσερις εφοριακοί και ένας λογιστής, ενώ πραγματοποιούνται κατ' οίκον έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι εφοριακοί φέρονται να προσέγγιζαν μέσω του λογιστή φορολογουμένους, οι οποίοι είτε είχαν φορολογικά χρέη είτε είχαν επιστροφές από την εφορία και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους παρέχουν διευκολύνσεις.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιων του εισαγγελέα.

 

Χατζηδάκης: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά»

«Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!», δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης σχολιάζοντας την υπόθεση της Κέρκυρας, σύμφωνα με την οποία εξαρθρώθηκε, από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, κύκλωμα διαφθοράς στο οποίο συμμετείχαν υπάλληλοι της ΔΟΥ και λογιστές.

Ο υπουργός τόνισε ότι «όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από μερικούς μήνες το Υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε οποία φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα.

Ας το καταλάβουν όλοι: οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ότι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την εύλογη απαίτηση τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!».

Τέλος να σημειωθεί ότι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω ο υποδιευθυντής και τρεις υπάλληλοι της ΔΟΥ Κέρκυρας μετά από καταγγελία της ΑΑΔΕ.