Μπέζος: «Ο Τσίπρας είχε σκαρί ηγέτη και ενέπνευσε, έζησα όλη μου τη ζωή ως δυσάρεστος, επειδή έλεγα την αλήθεια» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Μπέζος: «Ο Τσίπρας είχε σκαρί ηγέτη και ενέπνευσε, έζησα όλη μου τη ζωή ως δυσάρεστος, επειδή έλεγα την αλήθεια» (vid)
Ο Γιάννης Μπέζος σχολίασε και την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

O Γιάννης Μπέζος παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Action Τώρα» και αναφέρθηκε στην καριέρα του, στην ζωή του αλλά και στα πολιτικά της χώρας.

Μάλιστα ανέφερε πως πάντα λέει την αλήθεια και γι’ αυτό το λόγο γίνεται δυσάρεστος για κάποιους.

«Υπάρχει το θέμα αυτό του φόβου του πολιτικού κόστους. Είναι αυτό που μας ταλανίζει. Αυτό σε οδηγεί να χρησιμοποιήσεις στοιχεία λαϊκισμού. Να ζεις με μύθους, ταυτίζεις την επιθυμία σου με την πραγματικότητα. Αυτό είναι εφηβική συμπεριφορά. Δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική επί της ουσίας. Από τη στιγμή που δεν αποφασίζεις να πεις την αλήθεια και να γίνεις δυσάρεστος, σας το λέω εγώ που έζησα έτσι όλη μου τη ζωή, ως δυσάρεστος, αν εξαιρέσουμε τα τελευταία χρόνια που ξαφνικά με αγάπησαν όλοι, ακριβώς επειδή έλεγα την αλήθεια. Απλώς θέλει υπομονή, αλλά πρέπει να λέμε την αλήθεια», είπε ο Γιάννης Μπέζος.

«Η δουλειά του πολιτικού όταν βγαίνει μπροστά ή η δουλειά η δική μου, οι συμπατριώτες μου με έχουν βάλει σε μια θέση με την δουλειά μου κλπ, με τιμούν όχι απλώς για να με κάνουν ό,τι θέλουν αυτοί, αλλά για να μπορώ εγώ να μιλώ. Να μιλάω ελεύθερα, να λέω την αλήθεια μου», τόνισε.

 

«Ο Τσίπρας είχε σκαρί ηγέτη και ενέπνευσε»

Δέχθηκε ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό το διάστημα ενώ αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι είχε στόφα ηγέτη.

«Είναι πολύ βαθύ αυτό το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπήρχε ουσιαστικά ρίζα από κάτω γι' αυτό διαλύθηκε εύκολα. Υπήρχε μια ολιγοπρόσωπη ρίζα, η οποία εξέφραζε έναν κόσμο τη δεκαετία του '90, του 2000», τόνισε.

«Αυτό το κόμμα βρήκε έναν άνθρωπο επικεφαλής, τον κ. Τσίπρα, ο οποίος είχε σκαρί ηγέτη, είχε τέτοια πάστα, ενέπνευσε με έναν τρόπο, δηλαδή έγινε γοητευτικός να το πούμε έτσι και επειδή συνέπεσε με μια ρωγμή στην πολιτική και την οικονομία κατά κύριο λόγο εκεί το 2011 συσπειρώθηκε ένας κόσμος - εννοώ και ψηφοφόροι και πολιτικοί - ο οποίος έτρεφε ελπίδες, οι ψηφοφόροι κυρίως ελπίζοντας», συμπλήρωσε.

«Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι τους έκανε να σκέφτονται και με τον τρόπο που σκέφτεται η Αριστερά. Έτσι, όλο αυτό το γιγάντωμα - γιατί γιγαντώθηκε πολύ γρήγορα κι απότομα - είχε ως αποτέλεσμα με την πρώτη ρωγμή να ξεφουσκώσει και αυτό έγινε», κατέληξε ο Γιάννης Μπέζος.