Έζησε 100 ημέρες κάτω από το νερό και βγήκε 20 χρόνια νεότερος (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Έζησε 100 ημέρες κάτω από το νερό και βγήκε 20 χρόνια νεότερος (vid)
Ένας Αμερικανός έζησε 100 ημέρες κάτω από το νερό και αποκάλυψε πώς αυτή η δοκιμασία του άλλαξε όλη η ζωή.

Ένας άνδρας στις ΗΠΑ, έζησε κάτω από το νερό για πάνω από δύο μήνες και όταν βγήκε ήταν εμφανισιακά τουλάχιστον 20 χρόνια νεότερος.

Η δοκιμασία ξεκίνησε την 1η Μαρτίου και ο καθηγητής Joe Dituri έχει βάλει στόχο να μείνει κάτω από την θάλασσα μέχρι το καλοκαίρι. Το πανεπιστήμιο που διδάσκει ο καθηγητής εξέδωσε δελτίο Τύπου με το οποίο αναφέρει ότι το πείραμα έχει σκοπό στο να αναζητηθούν «νέοι τρόποι εξερεύνησης θαλάσσιων περιβαλλόντων».

Παράλληλα, ο καθηγητής επιχείρησε να δει αν το θαλάσσιο περιβάλλον θα μπορούσε να αποτρέψει μερικές ανθρώπινες ασθένειες ή τουλάχιστον να επιβραδύνει την γήρανση»

Ο πρώην αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού έμεινε σε ένα δωμάτιο για 100 μέρες στον πυθμένα του ωκεανού και όταν τελείωσε η αποστολή του τον περασμένο Ιούνιο, ισχυρίστηκε ότι οι εξετάσεις αίματος του έδειξαν μείωση κατά 50% σε κάθε φλεγμονώδη δείκτη. Ισχυρίστηκε ακόμη ότι πολλοί τομείς της υγείας του βελτιώθηκαν, και ότι η όψη του ήταν εμφανώς πολύ πιο νεανική μιας και οι ρυτίδες είχαν «χαθεί» από το πρόσωπο του.

 

Μιλώντας πρόσφατα σε δημοσιογράφους στο WKMG News στο Ορλάντο, ο Δρ Dituri δήλωσε: «Είμαι 56 ετών τώρα. Η εξωγενής [βιολογική] ηλικία μου ήταν 44 ετών. Όταν βγήκα από το νερό, η εξωγενής ηλικία μου ήταν 34».