«Νιο.Στε» το «Ρακόρ» ρε αλάνια

«Νιο.Στε» το «Ρακόρ» ρε αλάνια
Οι «Νιο.Στε», την 1η Νοεμβρίου, στο «Caja de musica», παρουσιάζουν το νέο τους EP, το «Ρακόρ». Σε αυτό το live όλα θα γίνουν δικά μας!

Το όνομα δίνει την αφορμή και την αίτια. Εντάξει, κάποιος θα πει αναμενόμενο. Θα παίξει ο τύπος με το Νιο.Στε. Και πού είναι το κακό; Ποιο είναι το πρόβλημα; Και στην τελική, αν κάποιος ενοχλείται, ας προσπεράσει. Αν κάποιος δεν νιώθει δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει ραπ. Είναι αυτό που σε «τρώει», γδέρνει το δέρμα από μέσα και δεν σε αφήνει να ησυχάσεις. Θέλετε να το πείτε «αμφιβολία», «ανησυχία», «περιέργεια». Πείτε το. Μη μένετε, όμως, μόνο στα λόγια. Βγείτε έξω, ψάξτε, καταγράψτε, ασκηθείτε πνευματικά, σωματικά και μετά πληκτρολογήστε, βρείτε τις νότες και τους ήχους, φτιάξτε «μπιτ» που σας ταιριάζουν, που «μιλάνε» για εσάς και για εμάς, δοκιμάστε το flow ξανά και ξανά, κάντε τον στίχο προσωπικό, συλλογικό, επιστρέψτε το τραύμα εκεί που πρέπει και προχωρήστε, ενώστε τις εικόνες, κάντε το μουσικό χαλί μαγικό, πετάξτε πάνω από τα σύννεφα και τα καυσαέρια, καθαρίστε τον εαυτό σας με βροχή αμόλυντη και όταν βρείτε τα σκουπίδια που δεν μαζεύονται βάλτε τα σε στόματα υπανθρώπων, νιώστε ρε! Ο τύπος που ειρωνεύτηκε έφυγε από ώρα. Και τι να πει; Με το ζόρι του θα «πνίξει» το εγώ του. Εμείς ακολουθούμε τους «Νιο.Στε», το επόμενο επεισόδιο και περιμένουμε το νέο τους EP, το «Ρακόρ».

Κάτι καλό θα δώσουν


Και ξέρετε κάτι, αξίζει να περιμένεις αυτούς τους τύπους. Κάτι καλό θα σου δώσουν. Ο Νιόνιος, ο Στέλιος και ο DJ Silkroad έρχονται την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου στο «Caja de musica» για να… Τι ταιριάζει σε αυτά τα αποσιωπητικά; Να τα σπάσουν; Να ξεσηκώσουν; Να παρουσιάσουν τη νέα δουλειά τους; Ισχύουν όλα, όμως ένα ταιριάζει καλύτερα. Οι «Νιο.Στε» έρχονται στο «Caja de musica» για να δικαιώσουν αυτούς που ζητάνε αληθινό ραπ. Βαρύγδουπο; Ίσως, αλλά για ακούστε τις ρίμες και τα «μπιτ» που μοιράζουν τα παλικάρια. Μπείτε στις πλατφόρμες αναπαραγωγής μουσικής, σε αυτές που μεταδίδουν ήχο και εικόνα και ακούστε πώς «πατάνε» στο ρυθμό, πώς δίνουν ώθηση στο flow τους και πώς περνάει το σήμερα στους στίχους τους. Ε, αυτό ακριβώς θα δεις, ακούσεις, νιώσεις και την 1η Νοεμβρίου. Το νέο τους EP, το «Ρακόρ» σε αυτούς τους δρόμους θα κινηθεί και θα ξεσηκώσει, ψυχαγωγήσει το κοινό. Στο δελτίο Τύπου για το επερχόμενο live, υπάρχει η φράση Ρακόρ στο σινεμά είναι η σύνδεση μεταξύ των πλάνων. Αφήστε τα υπόλοιπα και σκεφτείτε αυτό. «Σύνδεση», «Πλάνα», «Σινεμά». Κάπως έτσι λειτουργεί το ραπ παιχνίδι. Με τη γρήγορη και αποτελεσματική ένωση εικόνων-ήχων-στίχων-ρυθμών. Για νιώστε λοιπόν και τ’ άλλα αφήστε τα στον Νιόνιο και τον Στέλιο. Το «Ρακόρ» δεν θα σας απογοητεύσει (κι ας μην το έχουμε ακούσει!).

Νιο.Στε

Θα ψάξετε, θα ακούσετε ξανά και ξανά το νέο EP


Πριν πάτε, όμως, στο live λίγα λόγια, τα απολύτως απαραίτητα, για τους «Νιο.Στε». Ο Νιόνιος και ο Στέλιος. Συγκρότημα από το Περιστέρι. Από το 2022 μαζί τους και ο DJ Silkroad. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους. «Ποιος σε έβαλε σημάδι;» (2013, EP) και «Ντεκουπάζ» (2015, LP), ένα βιβλίο-cd «Εν τω μεταξύ» (2018), όπως επίσης πολλά videos, σινγκλ και mixtapes. Η παρουσία τους στο ραπ χώρο πολύχρονη. Μετράνε πάνω από δέκα χρόνια στη σκηνή, ενώ έχουν λάβει μέρος σε πολλά live και φεστιβάλ. Το πιο σημαντικό: φέρνουν σε επαφή την κουλτούρα του χιπ-χοπ με τα κοινωνικά ζητήματα. Μετά απ’ όλα αυτά, τα δικά τους λόγια σφραγίζουν όλα τα προηγούμενα. «Δεν επιστρέφουμε, δεν χαθήκαμε, είμαστε εδώ σταθερά με συνέπεια έντεκα χρόνια και παρουσιάζουμε το νέο μας EP σε ένα δικό μας live». Εσείς, λοιπόν, που θα γεμίσετε το «Caja de musica», κρατήστε τα τελευταία λόγια, όπως και την πληροφορία ότι τη συναυλία θα ανοίξουν ο Romling και ο Elfior, ενώ special guests της βραδιάς θα είναι οι Lyrical Punishment. Οι «Νιο.Στε» θα σας κάνουν συμμέτοχους σε ένα live που θα σας δώσει ενέργεια και πολλά θετικά συναισθήματα. Μαζί τους θα περάσετε καλά και το «Ρακόρ» θα το θυμάστε, θα το ψάξετε και θα το ακούσετε ξανά και ξανά.

 

INFO

Συναυλία: “The next episode” με τους Νιο.Στε. - Παρουσίαση EP "Ρακόρ"

Χώρος: Caja de musica (Σινώπης 27 & Μιχαλακοπούλου, Αθήνα)

Ημερομηνία: Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2024 Doors open: 20.00

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση 8€ | Ταμείο 10€

Φυσικά σημεία προπώλησης: Reload Stores (Ακαδημίας 81, Αθήνα) - Monsterville (Αγίας Ειρήνης 13, Αθήνα) - Βρωμιάρα (Λεωφ. Παναγή Τσαλδάρη 16, Περιστέρι) - Αba’s barbershop (Ν. Τρυπια 56, Νέα Φιλαδέλφεια)

Διοργάνωση & Επικοινωνία: Action Εστί | Artist & Event Management Press & Info: www.ActionEsti.gr

*Για εισιτήρια εδώ

*Οι «Νιο.Στε» σε Spotify και YouTube