Το μεγαλύτερο και φωτεινότερο φεγγάρι του 2024 θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό αυτή την εβδομάδα

Το μεγαλύτερο και φωτεινότερο φεγγάρι του 2024 θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό αυτή την εβδομάδα
Η τρίτη υπερπανσέληνος του έτους, γνωστή ως Super Hunter's Moon, πρόκειται να κοσμήσει τον νυχτερινό ουρανό αυτή την εβδομάδα.

Αν χάσατε το Βόρειο Σέλας πάνω από τον ελληνικό ουρανό την περασμένη εβδομάδα, μην ανησυχείτε. Το επόμενο ουράνιο θέαμα απέχει μόνο λίγες ημέρες. Αυτή την εβδομάδα, οι παρατηρητές των άστρων θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα απίστευτο σεληνιακό φαινόμενο που θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό.

Την Πέμπτη (17/10), οι Έλληνες μπορούν να παρακολουθήσουν την εντυπωσιακή Σελήνη του Κυνηγού αυτού του μήνα, η οποία θα είναι επίσης υπερπανσέληνος και η φωτεινότερη του 2024.

Αυτή η υπερπανσέληνος θα είναι η τρίτη φέτος, ενώ η τέταρτη και τελευταία έχει προγραμματιστεί για τον Νοέμβριο. Οι δύο πρώτες έλαβαν χώρα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την NΑSA.

 

Οι υπερπανσέληνοι συμβαίνουν όταν η πανσέληνος συμπίπτει με την πλησιέστερη προσέγγιση του φεγγαριού στη Γη, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μεγαλύτεροι και φωτεινότεροι από το μέσο φεγγάρι. Η NASA έχει δηλώσει ότι η Σελήνη του Κυνηγού θα είναι «η πιο φωτεινή». «Η Σελήνη θα εμφανίζεται πλήρης για περίπου τρεις ημέρες, από το βράδυ της Τρίτης έως το πρωί της Παρασκευής» συμπλήρωσε.

Η υπερπανσέληνος είναι όταν το φεγγάρι είναι πλήρες και η τροχιά του βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο στη Γη, σύμφωνα με τη NASA. Ταυτόχρονα όταν η Γη βρίσκεται ανάμεσα στην πανσέληνο και τον ήλιο και η σελήνη περνάει μέσα από τη σκιά της Γης, λαμβάνει χώρα μια σεληνιακή έκλειψη.