Η επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ μετά την επανεκλογή Ανδρουλάκη: Οι αλλαγές σε όργανα και πρόσωπα - κλειδιά

Επιμέλεια: Newsroom
Η επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ μετά την επανεκλογή Ανδρουλάκη: Οι αλλαγές σε όργανα και πρόσωπα - κλειδιά
Μετά την ισχυρή εντολή που έλαβε, κατά τον Β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες αλλαγών μέσα στο κόμμα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ως επανεκλεγείς πρόεδρος πια του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε σε μια νικητήρια ομιλία αλλά το στοίχημα πλέον για εκείνον είναι η επόμενη μέρα του κόμματος. Άλλωστε, γι' αυτό και το μήνυμά του ήταν το «Μαζί». Έτσι, μετά τη νίκη του με 59,92% έναντι 40,08% του Χάρη Δούκα, έστειλε μήνυμα ενότητας, διαμηνύοντας πως στόχος του είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές να νικήσουν τη Νέα Δημοκρατία.

Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης απηύθυνε «ανοιχτό προσκλητήριο σε όλους», τονίζοντας: «μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες του mega, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει πάρει τις αποφάσεις του και θα αξιοποιήσει στελέχη όλων των αποχρώσεων του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, το προσεχές διάστημα θα υπάρξει ξανά μετά από καιρό πρωινός καφές με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τους στενούς του συνεργάτες.

 

Θα δημιουργηθεί επίσης ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού, ενώ αναμένεται και λίφτινγκ στην Κοινοβουλευτική ομάδα. Παράλληλα, θα οριστεί σκιώδης κυβέρνηση που θα ελέγχει καθημερινά τους υπουργούς και το έργο τους.

Όσον αφορά τα πρόσωπα, εκτός από τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου σημαντικό ρόλο θα έχουν την επόμενη όλοι οι υποψήφιοι.

Επιπρόσθετα αναμένεται να υπάρξει αξιοποίηση στελεχών όπως οι Λευτέρης Καρχιμάκης και Κώστας Τσουκαλάς που πήγαν αρκετά καλά στις ευρωεκλογές.

Σημαντικό ρόλο την επομένη ημέρα θα έχουν οι στενοί συνεργάτες του, όπως ο Βαγγέλης Τσόγκας και η Στεφανία Μουρελάτου. Παράλληλα εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να αναβαθμιστούν οι Παύλος Χρηστίδης, Παναγιώτης Δουδωνής και Δημήτρης Μάντζος.

Τέλος, τις επόμενες ημέρες θα δοθεί αυστηρό χρονοδιάγραμμά στους συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη για να τρέξουν τις διαδικασίες που θα βοηθήσουν τη Χαριλάου Τρικούπη να κεφαλαιοποίησeει την πολιτική και εκλογική διαδικασία που προηγήθηκε.

@Photo credits: eurokinissi, Τατιάνα Μπόλαρη