Συναγερμός στα Χανιά: Μεταδοτικός ιός «χτύπησε» πάνω από 40 άτομα

Επιμέλεια: Newsroom
Συναγερμός στα Χανιά: Μεταδοτικός ιός «χτύπησε» πάνω από 40 άτομα
Μεγάλος κίνδυνος στα Χανιά της Κρήτης με ιό που είναι ιδιαιτέρως μεταδοτικός και μόλυνε ήδη πάνω από 40 άτομα.

Σήμα «κινδύνου», χτύπησε τα Χανιά μετά την μαζική εμφάνιση ιογενής γαστρεντερίτιδας, η οποία έπληξε πάνω από 40 άτομα εκ των οποίων πολλοί ήταν νεαροί και φοιτητές.

Οι παθόντες, μεταφέρθηκαν όλοι στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, και εκεί διαπιστώθηκε η μόλυνση την οποία είχαν υποστεί. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Γιώργο Μπέα, πρόκειται για 43 πολίτες με ιογενή γαστρεντερίτιδα και σε δειγματοληπτικό έλεγχο διαπιστώθηκε νοροϊός.

Πολλοί πήραν εξιτήριο μετά από κάποιες ώρες, ενώ άλλοι κρατούνται ακόμη για να εκτιμηθεί παραπάνω η σοβαρότητα της κατάστασής τους. Όλοι τους είναι από διάφορες περιοχές των Χανίων, 27 άτομα είναι ηλικίας από 18 έως 23 ετών, δώδεκα εκ των οποίων είναι φοιτητές.

Όλοι τους είναι από διάφορες περιοχές των Χανίων, 27 άτομα είναι ηλικίας από 18 έως 23 ετών, δώδεκα εκ των οποίων είναι φοιτητές. Σύμφωνα με τον κ. Μπέα όπως ανέφερε και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ίδιος, το νοσοκομείο θα λάβει μέτρα διότι ο συγκεκριμένος ιός είναι αρκετά μεταδοτικός -υπερμεταδοτικός, ενώ όπως ανέφερε είχε επικοινωνία με τους φοιτητές και όπως του εξήγησαν δεν είχαν επισκεφθεί την λέσχη της σχολής τις τελευταίες ημέρες.

@Photo credits: eurokinissi