Συγγραφέας του Grey's Anatomy έλεγε ψέματα ότι έχει καρκίνο και έκανε εμετούς στα γυρίσματα της σειράς

Επιμέλεια: Newsroom
Συγγραφέας του Grey's Anatomy έλεγε ψέματα ότι έχει καρκίνο και έκανε εμετούς στα γυρίσματα της σειράς
Μια από τις διασημότερες συγγραφείς του Grey's Anatomy, η Elisabeth Finch, ισχυρίστηκε ότι έχει καρκίνο για δύο χρόνια, για να νιώθει... σημαντική και να την προσέχουν.

Ντοκιμαντέρ έχει γίνει η ιστορία της γνωστής πρώην συγγραφέως του Grey's Anatomy, η οποία ισχυριζόταν ότι έχει καρκίνο στα γυρίσματα της επιτυχημένης σειράς για να της δίνουν σημασία, και να μετράει η άποψη της.

Η Elisabeth Finch εντάχθηκε στο ιατρικό δράμα του ABC το 2014, γράφοντας 13 επεισόδια και κάνοντας συνολικά την παραγωγή σε άλλα 172, τα οποία ήταν και άκρως πετυχημένα. Είχε πει ψέματα στους συναδέλφους της σε όλη την παραγωγή εκ των οποίων και ηθοποιοί και συντελεστές, αλλά ακόμη και στις δημόσιες εμφανίσεις της, ότι πάσχει από μια πολύ σπάνια μορφή καρκίνου.

Η συγγραφέας δεν είχε κανένα ηθικό φραγμό και περιέγραφε τα δήθεν συμπτώματά της και σε shows, όπως το Elle και το The Hollywood Reporter μιλώντας μάλιστα για οδυνηρές δοκιμασίες που περνάει με την υγείας της.

Ισχυριζόταν ότι έχασε ένα νεφρό και χρειάστηκε να κάνει έκτρωση μετά από τους πολύ εξαντλητικούς κύκλους χημειοθεραπείας, στους οποίους είχε υποβληθεί.

 

Ο Andy Reaser, πρώην συνάδελφος της Elisabeth, δήλωσε στο Peacock: «Αυτό ήταν σαν performance art.»

«Εμφανιζόταν στη δουλειά με ξυρισμένο κεφάλι και μια, πρασινωπή απόχρωση. Έμοιαζε σαν να ζούσε σε... φούρνο μικροκυμάτων. Έτρωγε Saltines και έπινε ginger ale και πήγαινε στην τουαλέτα για να κάνει δήθεν εμετό από τη χημειοθεραπεία της».

Το 2022, η συγγραφέας αποκαλύφθηκε μετά από μια αποκλειστική έρευνα την οποία είχε ξεκινήσει το Vanity Fair και την γνωστοποίησε δημοσιεύοντας ένα αποκαλυπτικό άρθρο που εξέταζε τους ισχυρισμούς της Elisabeth, και τα όσα βιώνει στην ασθένεια της.

Αμέσως, τέθηκε σε διοικητική άδεια μετά τη δημοσίευση του και αργότερα παραιτήθηκε από την ομάδα του Grey's Anatomy αφού παραδέχτηκε ότι έλεγε ψέματα τόσο καιρό. Μετά το τέλος του πολυσυζητημένου ντόρου, η ίδια θέλησε να μιλήσει δημόσια εξηγώντας: «Δεν είχα ποτέ καμία μορφή καρκίνου. Ξεκίνησε από ένα ψέμα και όσο περνούσε ο καιρός και δεν έλεγα την αλήθεια και έτσι αυτό γινόταν όλο και μεγαλύτερο.»

Συνέχισε λέγοντας: «Ο καλύτερος τρόπος που μπορώ να το εξηγήσω είναι ότι όταν βιώνεις ένα επίπεδο τραύματος πολλοί άνθρωποι υιοθετούν έναν πολύ περίεγρο τρόπο αντιμετώπισης, αυτό έκανα και εγώ». Κάποιοι πίνουν για να κρύψουν ή να ξεχάσουν πράγματα. Οι τοξικομανείς προσπαθούν να αλλάξουν την πραγματικότητά τους. Μερικοί αυτοτραυματίζονται.

«Είπα ψέματα γιατί αυτή ήταν η αντιμετώπισή μου σε όλο αυτό και ο τρόπος μου για να νιώθω ασφαλής ώστε να με βλέπουν και να με ακούνε περισσότερο».