Τσατραφύλλιας για αλλαγή καιρού: «Δεν αποκλείω ακόμα και χιόνια, να έχουμε πρόσκαιρα και λίγες "πασπάλες" χιονιού!»

Επιμέλεια: Newsroom
Τσατραφύλλιας για αλλαγή καιρού: «Δεν αποκλείω ακόμα και χιόνια, να έχουμε πρόσκαιρα και λίγες "πασπάλες" χιονιού!»
Έρχεται κακοκαιρία με «βουτιά» της θερμοκρασίας.

Αλλάζει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η θερμοκρασία θα κάνει «βουτιά» έως και δέκα βαθμούς, αλλά και ισχυρούς ανέμους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας δεν αποκλείει ακόμα και χιόνια στα πολύ ορεινά της βορείου Ελλάδας.

«Δεν αποκλείω το Σαββατοκύριακο να έχουμε πρόσκαιρα και λίγες "πασπάλες" χιονιού!», τονίζει.

Η ανάρτησή του

«"Δεν αποκλείω ακόμα και χιόνια.."
Καλημέρα!
Αλλάζει το σκηνικού του καιρού από την Πέμπτη με πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς,θυελλώδεις βοριάδες και βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα.Στη μεταβολή αυτή ευθύνεται ψυχρός αέρας ,ο οποίος μέσω της Ουκρανίας και της Τουρκίας θα αρχίσει σταδιακά να επηρεάζει και τη χώρα μας,με αποκορύφωμα το Σ/Κ.
Επίσης: Οι βορειοι άνεμοι από την Πέμπτη μέχρι τουλάχιστον το τέλος της εβδομάδας θα πνέουν θυελλώδεις στο Αιγαίο ενώ το Σ/Κ οι νοτιάδες στο Ιόνιο θα έχουν την ίδια ένταση.
Σημαντική θα είναι και η πτώση της θερμοκρασία κυρίως το Σ/Κ.Ενδεικτικά πολλές περιοχές της βορείου Ελλάδος θα ξυπνήσουν με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν, ενώ στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα,Θεσσαλονίκη,Πάτρα, Ιωάννινα ) το Σ/Κ όταν πέφτει ο ήλιος το μπουφανάκι θα είναι απαραίτητο!
Σε ότι αφορά τις βροχές -ανάλογα βέβαια με τη θέση του χαμηλού -προς το παρόν φαίνονται να είναι περισσότερες στη δυτική Ελλάδα κυρίως το Σ/Κ. Δεν αποκλείω στα πολύ ορεινά της βορείου Ελλάδας το Σ/Κ να έχουμε πρόσκαιρα και λίγες "πασπάλες" χιονιού!
Καλή Εβδομάδα!
».