Κολυδάς: «Προς... "γειώνοντας" τις καιρικές ειδήσεις για χιόνια»

Επιμέλεια: Newsroom
Κολυδάς: «Προς... "γειώνοντας" τις καιρικές ειδήσεις για χιόνια»
Ο διευθυντής της ΕΜΥ διευκρίνισε σχετικά με τις ειδήσεις για τις χιονοπτώσεις στις κορυφές των βουνών.

Ο Θοδωρής Κολυδάς έκανε μια ανάρτηση σχολιάζοντας την είδηση για χιόνια στα πολύ ορεινά το Σαββατοκύριακο λόγω της αλλαγής του καιρού.

Τονίζει πως «στην ειδησεογραφία αυτή η μεταβολή περιγράφεται με τίτλους υπερβολής, για ευνόητους λόγους».

Ωστόσο, «τονίζει πως λόγω της μεγάλης πτώσης της θερμοκρασίας και σε υψόμετρο πάνω απο τα 1500 μέτρα, πράγματι θα σημειωθούν κάποιες χιονοπτώσεις το ΣΚ στις κορυφές των βουνών».

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

«Λόγω της μεγάλης πτώσης της θερμοκρασίας και σε υψόμετρο πάνω απο τα 1500 μέτρα , πράγματι θα σημειωθούν κάποιες χιονοπτώσεις το ΣΚ στις κορυφές των βουνών, όπου υπάρχει βέβαια και ο αντίστοιχος υετός. Στην ειδησεογραφία αυτή η μεταβολή περιγράφεται με τίτλους υπερβολής, για ευνόητους λόγους.

 

Παρακάτω παρατίθεται ο σχετικός πίνακας με τις πρωιμότερες χιονοπτώσεις στη χώρα μας. Για να μη τα βλέπουμε όλα "πρωτοφανή" και "ακραία". Καλό απόγευμα.
ΥΓ . Παραθέτουμε ένα βίντεο από τα Καμάρια της Ευρυτανίας (1480m) που είναι και το υψηλότερο χωριό της χώρας μας .

Ακολουθούν Nέα Κοτύλη, Σαμαρίνα (1450 μέτρα) Αετομηλίτσα (1430μέτρα) Πισοδέρι (1420) Καταφύγιο Κοζάνης( 1400 μέτρα) Κάτω Βέρμιο στη Βέροια (1400) Περικοπή Φλώρινας (1400) Γράμμος Καστοριάς (1380) Φούρκα Ιωαννίνων (1360) Νυμφαίο Φλώρινας (1360) κ.α».