Έζησε ως τα 78 του χωρίς να γνωρίζει ότι είχε τρία μόρια: Η περίπτωσή του έγινε αντικείμενο έρευνας

Επιμέλεια: Newsroom
Έζησε ως τα 78 του χωρίς να γνωρίζει ότι είχε τρία μόρια: Η περίπτωσή του έγινε αντικείμενο έρευνας
Ηλικιωμένος έγινε αντικείμενο έρευνας, όταν αποκαλύφθηκε ότι ζούσε όλη του την ζωή με τρία μόρια.

Ένας 78χρονος Βρετανός πέρασε όλη την ζωή του χωρίς να γνωρίζει ότι έχει τρία μόρια, με τους γιατρούς να ξεκινούν ειδική έρευνα για τον ηλικιωμένο άνδρα και να αποκαλύπτουν κάτι ακόμη πιο σοκαριστικό.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ηλικιωμένος έφυγε από την ζωή και οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ μπήκαν στην διαδικασία να εξετάσουν το σώμα του άνδρα. Εκεί, ανακάλυψαν αυτή την σπάνια ιδιαιτερότητα του οργανισμού του, κάτι το οποίο είχε υπάρξει ξανά μόνο μια φορά στο παρελθόν.

Η υπόθεση, δημοσιεύθηκε στο Journal of Medical Case Reports, και εξηγούσε ότι οι ειδικοί γιατροί διέγνωσαν τον άνδρα με την εξαιρετικά σπάνια εκ γενετής ανωμαλία ονόματι τριφαλλία, η οποία πρόκειται για ένα ιατρικό παρακλάδι της ήδη σπάνιας διφαλλίας.

Οι ερευνητές μελετώντας το πτώμα ανέφεραν ότι βρήκαν «δύο μικρά μόρια στοιβαγμένα πίσω από το πρωτεύον μόριο, τα οποία ήταν κρυμμένα μέσα στον οσχειακό σάκο». Και πρόσθεσαν ότι «το πρωτεύον και το δευτερεύον μόριο είχαν κοινή ουρήθρα, κάτι που δεν είχε το τρίτο και μικρότερο μόριο».

 

Τέλος εξήγησαν ότι οι περιπτώσεις αυτές οφείλονται σε γενετικές ανωμαλίες.

jm

Η διάγνωση του διπλού μορίου, το οποίο από μόνο του είναι ήδη ένα ασυνήθιστο γεγονός, βρίσκεται μόνο σε έναν σε έξι εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά η τριφαλλία στην οποία διαγνώσθηκε ο ηλικιωμένος είναι πρακτικά ένα φαινόμενο το οποίο είναι σχεδόν ανύπαρκτο, σύμφωνα με τους ειδικούς έχει διαγνωσθεί ξανά μόνο μια φορά στο παρελθόν σε ένα νεογέννητο μωρό στο Ιράκ το 2020.