Ο απίθανος λόγος που δεν πρέπει να ακούμε μουσική στο μπάνιο (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ο απίθανος λόγος που δεν πρέπει να ακούμε μουσική στο μπάνιο (vid)
Ο λόγος που δεν περίμενες να ακούσεις για να μην χρησιμοποιείς μουσική όταν κάνεις μπάνιο.

Οι περισσότεροι, όταν ετοιμάζονται να κάνουν μπάνιο στο σπίτι τους, θέλουν να βρίσκονται σε στιγμές χαλάρωσης. Πολλοί, επιλέγουν να ακούνε μουσική, κάτι το οποίο είναι και το πιο σύνηθες.

Ωστόσο, έρευνες ανέφεραν ότι η μουσική πολλές φορές δεν είναι αυτή που φέρνει την πλήρη χαλάρωση στο μπάνιο, και ανταυτού άλλα είναι αυτά τα οποία θα πρέπει να κάνουμε ώστε να μας επηρεάσουν θετικά στην καθημερινότητά μας.

Η Gretchen Rubin, συγγραφέας μπεστ σέλερ των New York Times και κορυφαία μελετήτρια της... ευτυχίας, έκανε έρευνα σχετικά με την μουσική στο μπάνιο. Αυτό που ανακάλυψε είναι ότι όχι μόνο δεν θα έπρεπε να ακούμε μουσική αλλά, στην πραγματικότητα να μην υπάρχει ο παραμικρός θόρυβος εκείνες τις στιγμές., ούτε τηλεόραση, ούτε κάποιο podcast.

Λοιπόν, σύμφωνα με τη Rubin, ο συνεχής ήχος την ώρα του μπάνιου θα μπορούσε να «σαμποτάρει» τα επίπεδα δημιουργικότητάς μας και να μας εμποδείσει να συνδεθούμε με τον υποσυνείδητο εαυτό μας.

 

Η ίδια δηλώνει ότι το να χαλαρώνουμε απλά χωρίς τυχόν περισπασμούς όπως η μουσική και η τηλεόραση, θα μπορούσε να μας κάνει πολύ πιο προσεκτικούς.

Θέτοντας την θεωρία της, η συγγραφέας ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι χρειάζονται «χρόνο αναζήτησης», ώστε οι νέες ιδέες να μπορούν να έρθουν γρηγορότερα στον εγκέφαλό τους.

«Αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι «γεννούν» ιδέες στο ντους ή στη μέση της νύχτας, επειδή είναι ένας χρόνος ηρεμίας όπου τότε ο εγκέφαλος, δημιουργεί κατά κάποιο τρόπο τη δική του διασκέδαση με την χαλάρωση και την ηρεμία», εξήγησε η ίδια.

Μάλιστα όπως αποκαλύπτει αν έχουμε χάσει την... δημιουργική μας σπίθα και θέλουμε να την ξαναβρούμε, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να αφήσουμε το μυαλό μας να περιπλανηθεί τουλάχιστον κάπποια λεπτά την ημέρα. Αυτό μπορεί να συμβεί οπουδήποτε. Σε μια βόλτα στο πάρκο, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού μας διαλείμματος, ή , ακόμη και στο ντους.