Ισραήλ: Οι IDF ερευνούν αν ο ηγέτης της Χαμάς και εγκέφαλος της 7ης Οκτωβρίου Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε στην αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

Ισραήλ: Οι IDF ερευνούν αν ο ηγέτης της Χαμάς και εγκέφαλος της 7ης Οκτωβρίου Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε στην αεροπορική επιδρομή στη Γάζα
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Πέμπτη ότι ερευνά αν ο ηγέτης της Χαμάς και εγκέφαλος της 7ης Οκτωβρίου Yahya Sinwar ήταν μεταξύ των τριών μαχητών που σκοτώθηκαν σε πρόσφατη επίθεση στη Γάζα.

Το Ισραήλ ερευνά αν ο επικεφαλής της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ σκοτώθηκε μετά από επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, με επίσημη επιβεβαίωση να αναμένεται τις επόμενες ώρες.

Ανώτεροι ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υπάρχει «μεγάλη πιθανότητα» να εξοντώθηκε ο Σινουάρ.

Την ίδια ώρα έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο διάφορες εικόνες που υποτίθεται ότι δείχνουν τη σορό του ηγέτη των Παλαιστινίων μαχητών.

 

Οι ζοφερές εικόνες δείχνουν ένα πτώμα που μοιάζει με τον Sinwar να κείτεται πάνω σε ένα σωρό από χαλάσματα, με ένα καταστροφικό τραύμα στο κεφάλι και τραύματα σε όλο του το σώμα.

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους: «Κατά τη διάρκεια δραστηριότητας μαχητών των IDF στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκαν τρεις τρομοκράτες.

'Οι IDF και η Shin Bet ερευνούν την πιθανότητα ένας από τους μαχητές να είναι ο Yahya Sinwar. Σε αυτό το στάδιο, η ταυτότητα των τρομοκρατών δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί».

Ο Σινουάρ., θεωρείται ο «αρχιτέκτονας» και ο εμπνευστής της 7ης Οκτωβρίου που πυροδότησε τον πόλεμο στην περιοχή. Ο Σινουάρ ορίστηκε επικεφαλής της μαχητικής οργάνωσης μετά τη δολοφονία του πρώην ηγέτη Ismail Haniyeh στην Τεχεράνη τον Αύγουστο.

Εάν επιβεβαιωθεί, ο θάνατός του θα μπορούσε να χειροτερεύσει τις ήδη αυξημένες εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image