Ομόφωνα ένοχος ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία και τον βιασμό της Σούζαν Ίτον στα Χανιά: «Η κοινωνία σώθηκε από έναν εν δυνάμει κατά συρροή δολοφόνο»

Επιμέλεια: Newsroom
Ομόφωνα ένοχος ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία και τον βιασμό της Σούζαν Ίτον στα Χανιά: «Η κοινωνία σώθηκε από έναν εν δυνάμει κατά συρροή δολοφόνο»
Η υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Σούζαν Ίτον άνοιξε ξανά με το Μικρό Ορκωτό Εφετείο στα Χανιά, να κρίνει ομόφωνα, ένοχο τον κατηγορούμενο.

Ένοχος ομόφωνα όπως κατηγορείται κρίθηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, από το Μικτό Ορκωτο Εφετείο στα Χανιά, ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία και βιασμό της Σούζαν Ίτον τον Ιούλιο του 2019.

Από την πλευρά υπεράσπιση, ζητήθηκε η αναγνώριση ελαφρυντικών για καλή διαγωγή όλη την περίοδο της κράτησης του καθώς και για προηγούμενο λευκό ποινικό μητρώο.

Στον 32χρονο επιβλήθηκε ομόφωνα από το Δικαστήριο ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, 13 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό και 3 μήνες για παράνομη οπλοκατοχή.

Νωρίτερα την ενοχή του κατηγορουμένου είχε προτείνει και ο Εισαγγελέας.

 

Σύμφωνα με το creta24.gr, ο 32χρονος στην απολογία του έκανε λόγο για ένα τραγικό τροχαίο ατύχημα, αναφέροντας ότι χτύπησε κατά λάθος με το αυτοκίνητό τού την Αμερικανίδα βιολόγο. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την απολογία του, την έβαλε μέσα στο αυτοκίνητο προκειμένου να την μεταφέρει στο νοσοκομείο ή στο Αστυνομικό Τμήμα, ωστόσο φοβούμενος ότι θα κατηγορηθεί ούτως η άλλως αποφάσισε να πετάξει το σώμα της, ενώ αρνήθηκε την πράξη του βιασμού που του αποδίδεται.

«Η κοινωνία σώθηκε από έναν εν δυνάμει κατά συρροή δολοφόνο»

«Επιτέλους το Μικτό Ορκωτό Εφετείο εξέδωσε την τελική του απόφαση πάνω σε αυτή την υπόθεση, όπως την πρωτόδικη, δηλαδή ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, 13 έτη για το βιασμό και 3 μήνες την οπλοκατοχή. Πιστεύω ότι τώρα ξεκινάει η ανάρρωση της μεγάλης πληγής για την οικογένεια της Suzanne Eaton και πάνω από όλα εγώ πιστεύω ότι επιτέλους η κοινωνία σώθηκε μια και καλή από έναν εν δυνάμει κατά συρροή δολοφόνο», δήλωσε ο Δικηγόρος, Γιώργος Τζέριζ.

«Επί δύο έτη έψαχνε τα θύματά του, γλίτωσαν πέντε γυναίκες από τα χέρια του»

«Επί δύο έτη έψαχνε τα θύματά του, γλίτωσαν πέντε γυναίκες από τα χέρια του, δυστυχώς δεν γλίτωσε η Suzanne, η οποία έζησε κάτι μέχρι να πεθάνει μέσα σε αυτή τη σπηλιά που την βρήκαν οι Κρητικοί βοσκοί που έψαχναν, κάτι το οποίο ξεπερνά και την πιο αρρωστημένη φαντασία» δήλωσε η συνήγορος της οικογένειας της Suzanne Eaton Βάσω Πανταζή.

«Για εμάς κλείνει το δικαστικό κομμάτι μιας τραγικής και φρικιαστικής ιστορίας. Όσοι ήσασταν σήμερα παρόντες και παρούσες στην αίθουσα νομίζω ότι συγκλονιστήκατε από το μέγεθος αυτής της φρικοειδούς ιστορίας. Θέλω να μεταφέρω τις ευχαριστίες της οικογένειας από τις ΗΠΑ και από τα παιδιά της που ζουν εκεί και τον σύζυγό της προς όλους τους Κρητικούς, για κάθε άνθρωπο που βοήθησε με την δύναμη του να βρεθεί το πτώμα της Suzanne Eaton και να ανοίξει αυτή η δικαστική ιστορία για την επιτέλους αποκατάσταση της ψυχής της και την ηρεμία εκεί που βρίσκεται μετά τη δικαστική αυτή λήξη της υπόθεσης σήμερα στο Εφετείο της Κρήτης.

Δυστυχώς η πρόβλεψή μου η πρωινή επιβεβαιώθηκε, ο κατηγορούμενος υπήρξε όχι απλά αμετανόητος αλλά και προκλητικός. Φυσικά η Ελληνική Δικαιοσύνη εκτίμησε ότι όπως τόνισε και ο Εισαγγελέας της Έδρας αλλά και η Πρόεδρος του Δικαστηρίου δεν υπήρξε καμία ηθική μεταστροφή του ανθρώπου αυτού. Νομίζω ότι η απόφαση αυτή τον εντάσσει πλέον στους ανθρώπους που θα είναι επί μακρόν μέσα στην φυλακή, μέχρι θεωρώ να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής κι της τραγωδίας που έσπειρε σε δύο μικρά παιδιά που στερούνται την μητέρα τους και σε έναν σύζυγο που έχαςε την αγάπη της ζωής του ένα τραγικό μεσημέρι στην Κρήτη», πρόσθεσε η κα. Πανταζή.

«Η οικογένεια μου ζήτησε να μεταφέρω την αμέριστη εμπιστοσύνη που είχε από την αρχή στη διεξαγωγή αυτής της έρευνας τόσο από την ΕΛΑΣ όσο και από την Ποινική Δικαιοσύνη», τόνισε η δικηγόρος.

Όπως ανέφερε η κα. Πανταζή η οικογένεια δεν θα διεκδικήσει καμία αποζημίωση καθώς δεν την ενδιαφέρει το οικονομικό κομμάτι, παρά μόνο να εξασφαλιστεί ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα επιστρέψει σύντομα στην Κρητική κοινωνία.

Yπενθυμίζεται πως το ειδεχθές έγκλημα σημειώθηκε στις 2 Ιουλίου του 2019 και ενώ η Suzanne Eaton βρισκόταν στα Χανιά στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμπάρι.

Ενώ η 60χρονη είχε πάει για τρέξιμο, ο 27χρονος τότε δράστης, αγρότης και πατέρας δύο παιδιών την χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο.

Την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και τη μετέφερε στη σπηλιά στο Μάλεμε όπου τη βίασε, όσο ήταν αναίσθητη, ενώ αμέσως μετά την πέταξε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγίου, όπου η άτυχη 60χρονη εντοπίστηκε νεκρή, πέντε ημέρες μετά την εξαφάνισή της.

Πηγή: creta24.gr