Youtuber ζούσε μόνο με μπάρες πρωτεΐνης για μια εβδομάδα και αυτό που ανακάλυψε στο σώμα του τον άφησε άφωνο

Επιμέλεια: Newsroom
Youtuber ζούσε μόνο με μπάρες πρωτεΐνης για μια εβδομάδα και αυτό που ανακάλυψε στο σώμα του τον άφησε άφωνο
Youtuber έβαλε σε... τεστ τον εαυτό του και έζησε μια εβδομάδα μόνο με μπάρες πρωτεΐνης ανακαλύπτoντας στην συνέχεια κάτι που τον σόκαρε.

Ένας YouTuber αποφάσισε να κάνει ένα περίεργο τεστ και να ζήσει με μπάρες πρωτεΐνης για μια εβδομάδα, μόνο και μόνο για να δει τι θα συνέβαινε στο σώμα του.

Το να ζεις μόνο με μπάρες πρωτεΐνης, ωστόσο, δεν είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο καταφέρνεις να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή. Μπορεί, οι μπάρες πρωτεΐνης να έχουν τα οφέλη τους, αλλά όταν καταναλώνεις μόνο αυτές, τότε τα αποτελέσματα δεν είναι και τα καλύτερα.

Ο Colin Murray από το Ουισκόνσιν αποφάσισε να επιβιώσει με αυτές για μια ολόκληρη εβδομάδα, κάνοντας παράλληλα εντατικές προπονήσεις στο γυμναστήριο.

Η εβδομάδα όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, δεν ήταν η καλύτερη για εκείνον αφού πέρασε πολύ άσχημα. Ανέφερε δε, ότι η συγκεκριμένη διατροφή έκανε τις προπονήσεις του «θλιβερές» και το σώμα του «αδύναμο».

 

Εκτός από αυτό, κατά καιρούς, ένιωθε ζαλάδα και φούσκωμα, μην μπορώντας να ολοκληρώσει μεγάλο μέρος της προπόνησης.

Μετά την πρώτη ημέρα, ανέφερε ότι απολάμβανε το γεγονός ότι δεν χρειαζόταν να μαγειρεύει τόσο πολύ, αλλά στο τέλος της, είχε ήδη μετανιώσει για την απόφασή του, αφού είχε φάει 6 μπάρες πρωτεΐνης, δύο ώς ένα γεύμα.

Ο ίδιος δήλωσε: «Νομίζω ότι είμαι έγκυος, το στομάχι μου έχει «σπάσει». Έχω ήδη αρχίσει να σιχαίνομαι αυτό το φαγητό».

Τη δεύτερη μέρα, παραδέχτηκε ότι είχε προκύψει ένα περίεργο πρόβλημα και δεν μπορούσε να επισκεφθεί την τουαλέτα, με την κοιλιά του να είναι έτοιμη να... εκραγεί. Τις τελευταίες ημέρες όπως αποκάλυψε «έσπασε» την δίαιτα και αναγκάστηκε να φάει μερικά βατόμουρα και μήλα για να νιώσει καλύτερα.

Την τέταρτη ημέρα ωστόσο επέστρεψε εκ νέου στη πρόκληση μόνο με μπάρες πρωτεΐνης, αλλά δήλωσε ότι υπέστη περισσότερες παρενέργειες.
«Συνήθως έχω πάντα ένα six-pack, αλλά από τότε που κάνω αυτή τη δίαιτα, είμαι σαν να είμαι πάντα φουσκωμένος. Επίσης, μυρίζω».

Καθώς διανούσε την πέμπτη και έκτη ημέρα, σχολίασε ότι ένιωθε τόσο εξαντλημένος και ανήσυχος και ότι οι προπονήσεις του είχαν σχεδόν σταματήσει. Ενώ κατέληξε στο συμπέρασμα: «Αισθανόμουν σαν να δηλητηριάζω τον εαυτό μου». Αυτή την τελευταία εβδομάδα, δεν κοιμήθηκα, δεν μπόρεσα να κάνω τίποτα... Θα έπρεπε να είναι ένα σνακ που να καταναλώνεται πολύ αραιά».