Eurovision: Η ανακοίνωση της ΕΡΤ και τα πρώτα 10 ονόματα που δήλωσαν συμμετοχή (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Eurovision: Η ανακοίνωση της ΕΡΤ και τα πρώτα 10 ονόματα που δήλωσαν συμμετοχή (vid)
Πρόσκληση της ΕΡΤ για προτάσεις συμμετοχής στη διαδικασία ανάδειξης του τραγουδιού - Ποια είναι τα πρώτα 10 ονόματα.

Μετά από 22 χρόνια, ο καλλιτέχνης και το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision 2025 θα αναδειχθούν μέσω εθνικού τελικού, με τη ψήφο του κοινού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Γιάννη Πουλόπουλου που μετέφερε μέσα από την εκπομπή «Super Κατερίνα», θα υπάρξει ένας ημιτελικός όπου θα έχουν σταλεί περίπου 100 τραγούδια και η επιτροπή θα επιλέξει μέσα σε μια βραδιά, τα 10 καλύτερα.

Τα δέκα τραγούδια θα επιλεγούν τον Ιανουάριο όπου τότε θα ψηφίσει το κοινό το τελικό τραγούδι και τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2025.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο η ΕΡΤ, ενημερώνει κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει πρόταση, προκειμένου να λάβει μέρος στη διαδικασία για την ανάδειξη του τραγουδιού.

 

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ:

Η ΕΡΤ, στο πλαίσιο της συμμετοχής στον 69o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Εurovision, προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να καταθέσει πρόταση προκειμένου να λάβει μέρος στη διαδικασία ανάδειξης του τραγουδιού και του εκπροσώπου της Ελλάδας στη Εurovision 2025, που θα διεξαχθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας, από 13 έως 17 Μαΐου 2025.

Οι προτάσεις υποβάλλονται από την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 έως και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024 και ώρα 24:00. Η πρόσκληση συμμετοχής, όπως και η φόρμα υποβολής προτάσεων, είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες:

Οι υποψήφιοι καλλιτέχνες που ήδη κατέθεσαν τα τραγούδια τους για τον ελληνικό τελικό είναι:

1. Ιάν Στρατής

2. Νίκος Γκάνος

3. Daphne Lawrence

4. Trannos

5. Γιάννης Χατζηγεωργίου

6. Θάνος Λάμπρου

7. Τάνια Μπρεάζου

8. Evangelia

9. Κώστας Αγέρης

10. Marseaux