Πρεμιέρα για το «Φως στο Τούνελ» με υπόθεση που συγκλονίζει: Τρεις ανεξήγητοι θάνατοι βρεφών σε δύο χρόνια (vids)

Επιμέλεια: Newsroom
Πρεμιέρα για το «Φως στο Τούνελ» με υπόθεση που συγκλονίζει: Τρεις ανεξήγητοι θάνατοι βρεφών σε δύο χρόνια (vids)
Μια συγκλονιστική υπόθεση με τρία νεκρά βρέφη ξετύλιξε στην πρεμιέρα της 30ης σεζόν της η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

Το «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη επέστρεψε δυναμικά για την 30η του σεζόν με μια υπόθεση στην Αμαλιάδας που σοκάρει και ξεπερνά τα όρια της λογικής.

Τρεις ανεξήγητοι θάνατοι βρεφών, μέσα σε δύο χρόνια στην αγκαλιά του ίδιου προσώπου, αφήνουν πίσω τους σκοτεινές σκέψεις και αναπάντητα ερωτήματα.

Στις αρχές του περασμένου Αυγούστου ένα αγοράκι 15 μηνών, σχεδόν ξεψύχησε στα χέρια μιας νεαρής γυναίκας, που το πρόσεχε. Ο θάνατός του διαπιστώθηκε λίγο αργότερα στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Η ίδια γυναίκα δυο χρόνια νωρίτερα έχασε τα δυο δικά της βρέφη και ακόμη ψάχνει για απαντήσεις και για δικαίωση κόντρα στο ιατρικό σύστημα.

 

Μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής της Αγγελικής Νικολούλη στο MEGA, η φίλη της μητέρας του παιδιού που «έφυγε» μόλις στους 15 μήνες ζωής του δήλωσε τα εξής. «Ήταν ότι χειρότερο αυτό που συνέβη γιατί με πήγε πίσω, μόνο που εγώ το βίωνα μέσα στο Νοσοκομείο. Έζησα ξανά τον ίδιο εφιάλτη. Είμαι και θα είμαι δίπλα στη φίλη μου. Ήταν ένα παιδάκι χαρούμενο ο γιος της».

«Έμενα κανονικά μαζί τους στο σπίτι και ήταν ο μοναδικός λόγος που, μετά από όσα μου έχουν συμβεί, ήμουν χαρούμενη. Το ένιωθα δικό μου. Δεν πίστευα ότι θα γινόταν κάτι τέτοιο. Αναρωτιέμαι γιατί. Ήμουν εγώ, η Πόπη και το μωρό στο σπίτι. Η γιαγιά έλλειπε γιατί είχε πάει να δει τον εγγονό της στην Αθήνα. Όταν ξυπνήσαμε όλα ήταν κανονικά. Το παιδί έπαιξε, έφαγε και ήταν όπως κάθε μέρα. Έμεινα εγώ με το μωρό στο σαλόνι και η Καλλιόπη πήγε στο δίπλα δωμάτιο να πάρει κάτι», πρόσθεσε.

«Όταν επέστρεψε, κατάλαβε ότι το μωρό δεν ανέπνεε. Το πήρα από τα χέρια της, το έβαλα στο καναπέ και προσπάθησα να του κάνω τεχνητή αναπνοή γιατί θυμήθηκα τα δικά μου τα παιδιά και φοβήθηκα ότι κάτι κακό συνέβαινε. Πήρε την ξαδέρφη της τηλέφωνο και φύγαμε με το αυτοκίνητό της κατευθείαν για το Νοσοκομείο. Δεν πήραμε το ΕΚΑΒ γιατί θα αργούσε» εξομολογήθηκε η φίλης της μητέρας του παιδιού, στην κάμερα της εκπομπής.

Λίγο αργότερα, δε, η γυναίκα πρόσθεσε στην κάμερα πως «ήταν η ζωή μου όλη αυτό το παιδί. Μετά από αυτό δεν θέλω τίποτα. Καμιά φορά πάω και βλέπω τον μικρό μου αδερφό, που είναι τεσσάρων χρόνων, αλλά δεν με τραβάει. Έχει μπει στο κεφάλι μου ότι μπορεί να φύγει κι αυτός. Δεν μπορώ να δεθώ πλέον».

«Μας έφεραν το παιδί νεκρό»

Η διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας μίλησε στο «Τούνελ» για τα όσα συνέβησαν στο Νοσοκομείο όταν έφτασε το μόλις 15 μηνών παιδί. «Όταν το έφεραν σε εμάς το παιδί ήταν ήδη νεκρό και μετά οδηγήθηκε για νεκροψία. Μας το έφεραν νεκρό, το είδα και εγώ που δεν είμαι γιατρός», ανέφερε.

Οι γιατροί του νοσοκομείου όπως είπε η ίδια, προσπαθούσαν για αρκετή ώρα να το επαναφέρουν γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν κάτι.

Σε απάντηση στα όσα λένε οι συγγενείς του παιδιού ότι δεν υπήρχε παιδίατρος στο νοσοκομείο τόνισε ότι υπάρχει Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Τις άλλες μέρες μεταφέρονται στο Πύργο ή στην Πάτρα με ασθενοφόρο.

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν κλήθηκε παιδίατρος. Πρώτον γιατί όπως προείπαμε το παιδί ήταν νεκρό και μας το έφεραν στα χέρια. Εάν χρειαστεί να διακομισθεί ένα παιδί με ασθενοφόρο, το μεταφέρουν στο πιο κοντινό Νοσοκομείο. Εφόσον διαπιστώθηκε ο θάνατος τι άλλο να κάναμε; Εάν το παιδί ήταν ζωντανό θα έφευγε για Πύργο άμεσα», πρόσθεσε.

Σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζουν οι συγγενείς του άτυχου μωρού ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο χάνονται συχνά παιδιά η διοικητής απάντησε ότι είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιο περιστατικό.