Ο λόγος που 18 χώρες δεν επιτρέπουν συγκεκριμένο χρώμα σε ρούχα: Όποιος το φορέσει κινδυνεύει ακόμα και με φυλάκιση

Ο λόγος που 18 χώρες δεν επιτρέπουν συγκεκριμένο χρώμα σε ρούχα: Όποιος το φορέσει κινδυνεύει ακόμα και με φυλάκιση
Ένα συγκεκριμένο χρώμα είναι απαγορευμένο να φοριέται σε 18 χώρες του κόσμου και όποιος παρακούσει κινδυνεύει ακόμα και με φυλάκιση.

Υπάρχουν ορισμένα χρώματα που σε ορισμένες χώρες έχουν απαγορεύσει εντελώς να τα φοράει ο κόσμος. Κανείς δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι τα χρώματα θα είναι τόσο αμφιλεγόμενα σε κάποια χώρες. Ωστόσο, ο λόγος παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο World Population Review , υπάρχουν αρκετές χώρες που έχουν απαγορεύσει κάποια συγκεκριμένα χρωματικά μοτίβα, προκειμένου να διαφοροποιήσει τους πολίτες από τους άλλους ανθρώπους στην περιοχή.

Ουσιαστικά, αυτό που σκόπευαν να κάνουν αυτές οι χώρες, ήταν να βεβαιωθούν ότι υπήρχε ένα σύστημα που χώριζε τους ανθρώπους που εργάζονταν σε τυπικές δουλειές, από εκείνους που διακινδύνευαν τη ζωή τους ή άνηκαν ήταν σε τάξεις που αξίζουν περισσότερο σεβασμό.

Το μοναδικό εμπριμέ ρούχο που είναι παγκοσμίως γνωστό από το μοτίβο του και τα γήινα του χρώματα είναι εκείνο του στρατού. Έτσι, αυτές οι χώρες προκειμένου να διατηρήσουν την ταυτότητα της στολής, ρύθμισαν ποιος μπορούσε να τη φορέσει και ποιος όχι.

 

parllagi

Ειδικά για μια χώρα που αντιμετώπιζε εμφύλιες αναταραχές, ήταν σημαντικό να γνωρίζουν ποιος είναι φίλος ή εχθρός. Έτσι απαγορεύτηκε η παραλλαγή για τον απλό κόσμο. Αυτή τη στιγμή τα ρούχα παραλλαγής, εξακολουθούν να απαγορεύονται σε 18 χώρες.

Πρόκειται για τα περισσότερα έθνη των νησιών της Καραϊβικής, την Τζαμάικα, τον Δομίνικο, τα νησιά της Ισπανίας. Όποιος δεν είναι στρατιωτικός απαγορεύεται ρητά να φοράει ρούχα παραλλαγής.

Επίσης, στην Αγία Λουκία, τον Άγιο Βικέντιο, στις Γρεναδίνες, στη Γρενάδα, στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο είναι παράνομο να φοράει κάποιος παραλλαγή εφόσον δεν ανήκει στις ένοπλες δυνάμεις.

Υπάρχουν επίσης χώρες που έχουν απαγορεύσει στους αμάχους να φορούν ή να κατέχουν ρούχα παραλλαγής, όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Σαουδική Αραβία και το Ομάν στη Μέση Ανατολή. Το 2019, η κυβέρνηση στο Ομάν απαγόρευσε στους πολίτες να φορούν τα συγκεκριμένα ρούχα και συμπεριέλαβε τη φυλάκιση και ένα μεγάλο πρόστιμο ως αποτρεπτικό παράγοντα.

Η Νιγηρία, η Ουγκάντα, η Ζάμπια, η Ζιμπάμπουε και η Γκάνα έχουν απαγορεύσει στάμπα ή ρούχα τέτοιου είδους για μη στρατιωτικούς.