Navarino Challenge: Γιατί ο Γιώργος Λέντζας έτρεξε με δεμένα μάτια

Navarino Challenge: Γιατί ο Γιώργος Λέντζας έτρεξε με δεμένα μάτια
Ο Γιώργος Λέντζας έδωσε το παρών στο Navarino Challenge και έτρεξε με δεμένα μάτια για δει πως είναι η αίσθηση του να τρέχεις χωρίς να βλέπεις.

Tο Navarino Challenge, η κορυφαία γιορτή του αθλητικού τουρισμού και της ευεξίας, επέστρεψε για 12η χρονιά στο Costa Navarino, προσφέροντας πάνω από 60 δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Με το μήνυμα «ο αθλητισμός ενώνει», η διοργάνωση φιλοξένησε δεκάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές σε μια τριήμερη εμπειρία γεμάτη αθλητικές δραστηριότητες.

Ανάμεσα στους καταξιωμένους αθλητές που έδωσαν το παρών στη φετινή διοργάνωση ήταν ο χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, ο χρυσός Παραολυμπιονίκης Νάσος Γκαβέλας, η πρωταθλήτρια με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες Βασιλική Μιλλούση, ο Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης Περικλής Ιακωβάκης, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και πολλοί άλλοι.

Σήμερα διεξήχθησαν οι αγώνες δρόμου των 21χλμ, 10χλμ και 5χλμ. Μάλιστα, υπήρχε και η διαδρομή Run For All – Όλοι Μοναδικοί Όλοι Ίσοι για άτομα με Αναπηρία. Σε αυτή τη διαδρομή πήρε μέρος ο Γιώργος Λέντζας, οποίος επέλεξε να τρέξει με ένα μαντήλι στα μάτια. Ο ίδιος μιλώντας στο Gazzetta εξήγησε ότι ήθελε να δει πως είναι η αίσθηση του να τρέχεις χωρίς να βλέπεις, ενώ χαρακτήρισε «ασύλληπτο» το κατόρθωμα του Νάσου Γκαβέλα.

 

«Ήρθα στο Navarino Challebge και εχθές ο Νάσος μου πρότεινε να κάνω μια κούρσα με δεμένα μάτια και έναν οδηγό για να δω πώς είναι η αίσθηση να τρέχεις χωρίς να βλέπεις. Περίμενα ότι θα είναι πιο εύκολο. Η αλήθεια είναι ότι έχασα εντελώς τον προσανατολισμό μου όταν έδεσα τα μάτια. Στην αρχή δεν άκουγα τίποτα, δεν έβλεπα τίποτα... Το τρελό είναι ότι στο τέλος οι αισθήσεις μου είχαν συγκεντρωθεί τόσο πολύ που πίστευα ότι αν πέσει ένα αντικείμενο 5 χλμ μακριά, θα μπορέσω να το ακούσω. Είναι ασύλληπτο ότι ο Νάσος πηγαίνει αυτή την ταχύτητα χωρίς να βλέπει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στον ίδιο αγώνα συμμετείχε και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, η οποία ήταν η οδηγός του Νάσου Γκαβέλα. «Η Αντιγόνη είναι μια πολύ καλή αθλήτρια, τον ρυθμό τον έχει μέσα της από το βάδην, όποτε στο θέμα του συγχρονισμού ήταν πάρα πολύ εύκολο. Τρέξαμε ένα χιλιάρι. Με "ψιλοέσκασε" αλλά όλα καλά» σημείωσε ο χρυσός μας Παραολυμπιονίκης.