Ξεκινάει η διαγραφή χιλιάδων «αιωνίων» φοιτητών: «Ο νόμος θα εφαρμοστεί» λέει το Υπουργείο

Επιμέλεια: Newsroom
Ξεκινάει η διαγραφή χιλιάδων «αιωνίων» φοιτητών: «Ο νόμος θα εφαρμοστεί» λέει το Υπουργείο
Πρυτάνεις λένε ότι δέχονται αιτήματα πολιτικών παραγόντων «να μην βιαστούν» την ώρα που το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί ως έχει».

Ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για 333.741 αιώνιους φοιτητές οι οποίοι διαγράφονται από το 2025.

Ένας στους δυο εγγεγραμμένους φοιτητές έχει ξεπεράσει το ανώτατο όριο σπουδών της σχολής του, και από τον Σεπτέμβριο του 2025 όσοι έχουν εξαντλήσει και το όριο που τους έδωσε ο νόμος του 2022, θα πρέπει να διαγράφονται αυτοδικαίως. Ωστόσο, πρυτάνεις λένε ότι ήδη δέχονται αιτήματα πολιτικών παραγόντων «να μη βιαστούν» την ώρα που το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί ως έχει».

Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής» στην εκκαθάριση των μητρώων φοιτητών και σε διαγραφές πρέπει να προχωρήσουν μέσα στο 2025, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) προκειμένου να συμμορφωθούν με τις διατάξεις του νόμου 4957/2022, σχετικά με την ανώτατη διάρκεια φοίτησης.

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, υπάρχει αναμονή για την εφαρμογή του νόμου και κρίνουν ότι με τη συμπλήρωση του ορίου φοίτησης το Συμβούλιο του κάθε τμήματος είναι υποχρεωμένο να εκδώσει πράξη διαγραφής για τους λεγόμενους «αιώνιους» φοιτητές.