Samsung Galaxy Tab S10+: Σημαντικές επιδόσεις σε ένα επιβλητικό Android tablet

Samsung Galaxy Tab S10+: Σημαντικές επιδόσεις σε ένα επιβλητικό Android tablet
Η Samsung ρίχνει στην αγορά το Samsung Galaxy Tab S10+ που ξεχωρίζει αμέσως.

Η Samsung επενδύει παράλληλα με τα smartphones της και στα tablets και η σειρά Galaxy Tab μετράει ήδη αρκετά μοντέλα. Το Samsung Galaxy Tab S10+ είναι η νέα της ναυαρχίδα στον τομέα των Android tablets και απευθύνεται τόσο στους θιασώτες του multimedia περιεχομένου και της ψυχαγωγίας εν κινήσει, όσο και στους fans των high-end συσκευών με κορυφαίες επιδόσεις.

Ο σχεδιασμός του είναι ξεχωριστός και το μοντέλο που πιάνει κανείς στα χέρια του είναι ιδιαίτερα λεπτό, αφού το πάχος αγγίζει μόλις τα 5,6 χιλιοστά. Το αλουμινένιο σασί δίνει ένα πιο στιβαρό χαρακτήρα και το βάρος των 571 γραμμαρίων είναι τέτοιο που να μην κουράζει ακόμη και μετά από πολύωρη χρήση. Περιμετρικά, η συσκευή έχει 4 ηχεία με την υποστήριξη της AKG για τα της απόδοσης σε κάθε περίσταση, ενώ στο κάτω μέρος βρίσκουμε και τη θύρα USB Type-C για τη σύνδεση με υπολογιστές, μεταφορά αρχείων, αλλά και φόρτιση.

Στο πίσω μέρος υπάρχει μία βασική κάμερα 13MP και μία δεύτερη ultrawide στα 8MP, ενώ στο μπροστινό επάνω κεντρικό τμήμα μία selfie camera στα 12MP. Σε διάφορα σημεία του σασί βρίσκουμε ακόμη το πλήκτρο ενεργοποίησης/απενεργοποίησης, τη ρύθμιση του ήχου, αλλά και τις υποδοχές για την κάρτα SIM και τις κάρτες microSD που μπορεί να εγκαταστήσει κανείς αν θέλει περισσότερο χώρο. Στο πίσω τμήμα βρίσκουμε και μια περιοχή για να τοποθετείται μαγνητικά το S-Pen και να μην χάνεται στη διάρκεια μεταφοράς.

Η επιβλητική οθόνη είναι Dynamic AMOLED 2x στις 12.4 ίντσες με ανάλυση 1752x2800 pixels και έρχεται με την υποστήριξη HDR10+ για το σχετικό συμβατό περιεχόμενο. Με την τεχνολογία Vision Booster βλέπουμε καλύτερη εικόνα με διάφορες τεχνικές (όπως πχ. τις μειωμένες αντανακλάσεις και γενικά δουλεύει όσο καλύτερα γίνεται τόσο σε ταινίες και σειρές, όσο και σε games. Στην «καρδιά» της συσκευής βρίσκεται ένας Dimensity 9300+ της MediaTek, καθώς και ένα βελτιωμένο σύστημα ψύξης. Από μνήμη έχουμε 12GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 256GB ή 512GB. Τέλος, από μεριάς μπαταρίας έχουμε χωρητικότητα 10090mAh με φόρτιση στα 45W.

 

Στα του λειτουργικού και του interface έχουμε Android 14 και OneUI 6.1 με όλες τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης που έχουμε δει και στα smartphones της κορεατικής εταιρείας (όπως το Google Circle to Search και το Sketch to Image). Συνολικά πρόκειται για μια συσκευή που θα σας λύσει τα χέρια σε κάθε ανάγκη, αλλά από αυτό και μόνο αντιλαμβάνεται κανείς πως θα πρέπει να δαπανήσει τετραψήφιο ποσό ευρώ για να το αποκτήσει.