Μπερνάρντ Αρνό: O πέμπτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο κάνει δύο συγκεκριμένα πράγματα κάθε πρωί 

Γιάννης Μπαϊρακτάρης
Μπερνάρντ Αρνό: O πέμπτος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο κάνει δύο συγκεκριμένα πράγματα κάθε πρωί 
Η περιουσία του φτάνει σχεδόν τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια, όμως ο Μπερνάρντ Αρνό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ τα δύο πράγματα που κάνει κάθε πρωί. 

Το να ξεκινάς τη ημέρα σου με τον σωστό τρόπο μπορεί να σε βοηθήσει να εργάζεσαι καλύτερα, να είσαι πιο παραγωγικός και να έχεις ενέργεια. Ο Μπερνάρντ Αρνό, οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με το Bloomberg, το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Γι’ αυτό και γι' αυτό δίνει ιδιαίτερη σημασία στα πράγματα που κάνει κάθε πρωί.

Ο Γάλλος επιχειρηματίας είναι το «μυαλό» πίσω από την LVMH, την luxury αυτοκρατορία που διαθέτει brands όπως Christian Dior, Fendi και Céline. Σε πολλές περιπτώσεις, λοιπόν, έχει μιλήσει για το πώς η δημιουργικότητα είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για την επιτυχία (και το μοιράζονται κι άλλοι επιτυχημένοι επιχειρηματίες όπως ο Μπιλ Γκέιτς, Στιβ Τζομπτς και Γουόρεν Μπάφετ), για τη σημασία του να έχεις αρκετό χρόνο για να πραγματοποιείς τις ιδέες σου και να μην μένουν στα χαρτιά, αλλά και για τη θετική επίδραση που μπορούν να έχουν οι καλές συνήθειες.

Σύμφωνα με το NBC News, ο Μπερνάρντ Αρνό έχει τη φιλοσοφία ότι το να έχεις ένα υγιές σώμα είναι απαραίτητο για την επιτυχία στον επαγγελματικό τομέα και γι' αυτό βρίσκει τον χρόνο να παραμένει δραστήριος κάθε μέρα και να κάνει λίγη άσκηση. Έτσι, ξεκινά τη μέρα του με μια συνεδρία γιόγκα και ασκήσεις διατάσεων στις 6 το πρωί.

Η πρωινή άσκηση έχει πολλά οφέλη. Μας βοηθά να κοιμόμαστε καλύτερα το βράδυ, κάνει καλό στο μεταβολισμό, βελτιώνει τη διάθεση, την εστίαση και τη συγκέντρωση, μας βοηθά να αποδίδουμε καλύτερα στις εργασίες της ημέρας, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και μας διδάσκει να είμαστε πιο πειθαρχημένοι.

 

Εκτός από την άσκηση πριν από την έναρξη της εργάσιμης ημέρας, ο Μπερνάρντ Αρνό αφιερώνει επίσης χρόνο αναθεωρώντας και αναλύοντας τι συνέβη την προηγούμενη μέρα, τι πράγματα έμαθε, ποια πράγματα πήγαν καλά και ποια πράγματα μπορούν να βελτιωθούν.

Όπως εξηγεί το site Boss Hunting, ο επιχειρηματίας κάνει ανασκόπηση της ημέρας και των οικονομικών του, προκειμένου να χτίσει καλύτερες στρατηγικές και να γνωρίζει πού πρέπει να προχωρήσει ή ποιες είναι οι προτεραιότητες της ημέρας.