Συριανός φρίκαρε με την καμπάνα μιας εκκλησίας, πήγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε: Πρόστιμο 200 ευρώ για κάθε χτύπημα!

Συριανός φρίκαρε με την καμπάνα μιας εκκλησίας, πήγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε: Πρόστιμο 200 ευρώ για κάθε χτύπημα!
Δικαστήριο στην Σύρο απαγόρευσε τη λειτουργία καμπάνας σε εκκλησία, ενώ επέβαλε πρόστιμο 200 ευρώ για κάθε χτύπημα!

Την ηρεμία του βρήκε ξανά ένας κάτοικος της Σύρου, αφού με απόφαση δικαστηρίου η καμπάνα της εκκλησίας που ήταν συνδεδεμένη με ρολόι και χτυπούσε κάθε μισή ώρα, θα σιγήσει.

Συγκεκριμένα, κάτοικος του νησιού, του οποίου το σπίτι γειτνιάζει με την εκκλησία, είχε προσφύγει κατά της συγκεκριμένης λειτουργίας και κέρδισε την υπόθεση, όπως έγραψε σε ανάρτησή του στα social media δικηγόρος της υπόθεσης Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Όπως εξήγησε ο ίδιος «το Δικαστήριο της Σύρου επέτρεψε, φυσικά, την λειτουργία της καμπάνας για θρησκευτικούς και λατρευτικούς σκοπούς της εκκλησίας, ενώ φυσικά η αιτούσα δεν είχε ζητήσει καθόλου την απαγόρευση για αυτούς τους σκοπούς. Ωστόσο, το Δικαστήριο της Σύρου έκανε ένα βήμα περαιτέρω, στο πλαίσιο της εφαρμογής του ανακριτικού συστήματος που εφαρμόζεται στα ασφαλιστικά μέτρα και όρισε ότι δεν επιτρέπεται ο χτύπος της καμπάνας ούτε για λατρευτικούς σκοπούς σε ώρες κοινής ησυχίας! Αυτό είναι η πρώτη φορά που το διατάζει ελληνικό Δικαστήριο σε αυτή την σειρά δικαστικών αποφάσεων που αφορούν την χρήση της καμπάνας».

Μάλιστα «για κάθε παράνομο χτύπημα της καμπάνας, ο ιερός ναός απειλείται να καταβάλει στην αιτούσα ως χρηματική ποινή το ποσό των 200 ευρώ».


Ωστόσο, όπως αναφέρει το cyclades24. gr το δικαστήριο επέτρεψε τη λειτουργία της καμπάνας για θρησκευτικούς και λατρευτικούς σκοπούς της εκκλησίας.