Δύσκολες ώρες στο OPEN: Προς ναυάγιο η πώληση του καναλιού

Newsroom
Δύσκολες ώρες στο OPEN: Προς ναυάγιο η πώληση του καναλιού
Δεν φαίνεται να προχωρά η μεταβίβαση του τηλεοπτικού σταθμού (Open) σε άλλο επιχειρηματικό σχήμα.

Από στάσιμη έως δυσοίωνη περιγράφεται η κατάσταση στο Open. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, δεν φαίνεται να προχωρούν οι διαδικασίες μεταβίβασης του τηλεοπτικού σταθμού σε άλλο επιχειρηματικό σχήμα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πως υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ των δύο πλευρών μετά τη διαδικασία ελέγχου από Ορκωτούς Λογιστές η οποία εστιάζεται στο ύψος των χρεών του σταθμού αλλά και την ανάληψη αυτών από τον ενδιαφερόμενο επενδυτή.

Επίσης, έχει επέλθει οριστική ρήξη στις συνομιλίες, με τον επενδυτή να έχει αποσύρει οριστικά το ενδιαφέρον του. Την ίδια στιγμή το Open αναζητά νέο πρόσωπο στην ανώτατη διοίκηση. Όπως είχε γράψει το Reader εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης Χρήστος Παναγιωτόπουλος να αναβαθμιστεί σε Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης με δικαίωμα υπογραφής για μια σειρά σοβαρών αποφάσεων για τη λειτουργία του Open.

Tέλος, η πίεση στο Open αυξάνεται εν’ όψει και των μεγάλων ετήσιων εμπορικών συμφωνιών καθώς το κανάλι λόγω τηλεθέασης αλλά και φημολογίας δεν μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις κομμάτι της διαφημιστικής πίτας

 

Πηγή: Reader.gr.