Σφοδρές αντιδράσεις για το χυδαίο σκίτσο του Charlie Hebdo για τη Ζιζέλ Πελικό

Σφοδρές αντιδράσεις για το χυδαίο σκίτσο του Charlie Hebdo για τη Ζιζέλ Πελικό
Ένα σκίτσο για τη Ζιζέλ Πελικό, που δημοσίευσε το γαλλικό «σατυρικό» περιοδικό, Charlie Hebdo, έχει προκαλέσει σάλο τις τελευταίες ημέρες.

Η υπόθεση της Ζιζέλ Πελικό, που την νάρκωνε επί δέκα χρόνια ο σύζυγός της και την βίαζε μαζί με δεκάδες άλλους άντρες, έχει σοκάρει τη Γαλλία και ολόκληρο τον κόσμο.

Σχεδόν κάθε μέρα από τις 2 Σεπτεμβρίου, η Ζιζέλ Πελικό βρίσκεται στο επίκεντρο μιας δίκης στην οποία 51 άνδρες κατηγορούνται ότι τη βίασαν, συμπεριλαμβανομένου του άνδρα με τον οποίο ήταν παντρεμένη επί 50 χρόνια.

Η αστυνομία κατάφερε να ταυτοποιήσει μόνο 50 υπόπτους από τους 83 που εμφανίστηκαν στα βίντεο του βασικού κατηγορούμενου, Ντομινίκ Πελικό.

Καθώς η ιστορία της έχει διαδοθεί στη Γαλλία από την έναρξη της δίκης, η Ζιζέλ Πελικό, έχει γίνει σύμβολο θάρρους, δύναμης και ανθεκτικότητας.

 

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες ένα σκίτσο του γνωστού σατιρικού περιοδικού «Charlie Hebdo» έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, καθώς απεικονίζει το θύμα να είναι ξαπλωμένο στο κρεβάτι και αρκετοί άνδρες να περιμένουν γυμνοί σε σειρά. Απέναντί τους στέκεται επίσης γυμνός ο σύζυγός της και βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση των βιασμών της, Ντομινίκ Πελικό με μία κάμερα στο χέρι.

1

«Μία ταινία του Ντομινίκ Πελικό» γράφει η λεζάντα.

Tα σχόλια κάτω από την ανάρτηση προφανώς και ήταν καταιγιστικά, με έναν χρήστη να σχολιάζει πως το σκίτσο του Charlie Hebdo είναι μια «βρώμικη πρόκληση».