Η Qatar Airways προσθέτει δωρεάν internet έως 350Mbps μέσω Starlink για όλους τους επιβάτες!

Η Qatar Airways προσθέτει δωρεάν internet έως 350Mbps μέσω Starlink για όλους τους επιβάτες!
Εντυπωσιακές επιδόσεις στον αέρα από την Starlink και την Qatar Airways.

Η χρήση internet εν ώρα πτήσης είναι ένα κλασικό πρόβλημα για τις σύγχρονες πτήσεις, καθώς πολλές εταιρείες υπόσχονται πρόσβαση, αλλά οι επιβάτες είτε βλέπουν ότι οι ταχύτητες είναι απίστευτα χαμηλές για το σύγχρονο ίντερνετ, είτε ότι δεν λειτουργεί το σύστημα.

Η Qatar Airways αποφάσισε να λύσει το ζήτημα σε συνεργασία με την Starlink και έτσι στις 22 Οκτωβρίου έγινε το πρώτο δρομολόγιο που υποστηρίζει πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω του δορυφορικού internet του Elon Musk.

Πρόκειται για το δρομολόγιο Ντόχα-Λονδίνο, οι επιβάτες του οποίου απόλαυσαν δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλη τη διάρκεια της πτήσης, με το αεροσκάφος και τον σχετικό εξοπλισμό να επικοινωνεί συνεχώς με ένα δίκτυο χιλιάδων δορυφόρων χαμηλής τροχιάς.

Μέχρι το τέλος του 2024, δώδεκα αεροσκάφη της Qatar Airways θα είναι συμβατά με την υπηρεσία, ενώ μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις σε όλο το στόλο της εταιρείας.

 

Η εγκατάσταση σε κάθε αεροσκάφος χρειάζεται ειδικές ομάδες που ολοκληρώνουν την εργασία τους σε περίπου πέντε ημέρες.

Το εντυπωσιακό είναι πως οι ταχύτητες που προσφέρονται είναι ιδανικές για streaming, δουλειά, πρόσβαση στο διαδίκτυο, online συναντήσεις, αλλά ακόμη και για online gaming, αφού φτάνουν έως και τα 350Mbps!