Αντωνίου για τον αστυνομικό που του ζήτησε να αποδείξει ότι δεν έχει χέρι: «Σε καμιά δημόσια υπηρεσία δεν ξέρουν πώς να φερθούν στα ΑμεΑ» (vid)

Αντωνίου για τον αστυνομικό που του ζήτησε να αποδείξει ότι δεν έχει χέρι: «Σε καμιά δημόσια υπηρεσία δεν ξέρουν πώς να φερθούν στα ΑμεΑ» (vid)
Ο Δημήτρης Αντωνίου μίλησε για τον ανεκδιήγητο αστυνομικό, που του ζήτησε να αποδείξει με έγγραφο ότι δεν έχει χέρι προκειμένου να του βγάλει διαβατήριο.

Στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη βγήκε και το πρωί της Τετάρτης (23/10) ο ηθοποιός Δημήτρης Αντωνίου, με αφορμή το αδιανόητη περιστατικό που βίωσε σε αστυνομικό τμήμα της Θεσσαλονίκης.

Ο ηθοποιός, συγγραφέας, ακτιβιστής και φυσικός, μοιράστηκε στην καθημερινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», την απίστευτη εμπειρία του κατά την διάρκεια της οποίας για την έκδοση διαβατηρίου του ζητήθηκε να… αποδείξει γραπτώς τον ακρωτηριασμό του χεριού του.

Περιγράφοντας τον διάλογό του με τον αστυνομικό, ο κ. Αντωνίου αποκάλυψε: «Με ρώτησε πού είναι το χέρι μου. Άρχισα να ψάχνω το χέρι μου. Του εξήγησα. Μου είπε ότι θέλει αποδεικτικό. Του πρότεινα να βγάλω την μπλούζα μου και τον ρώτησα πού να βρω τέτοιο αποδεικτικό. Και τότε μου λέει «Πάρε το χρόνο σου, βρες το έγγραφο και όταν όταν μπορείς, έρχεσαι και μας το φέρνεις. Εντέλει βρήκα ένα από τα χαρτιά τα οποία είχαν εκδώσει οι γιατροί πριν χρόνια, όταν μου συνέβη κατά το ατύχημα που μου προκάλεσε τον ακρωτηριασμό, του το πήγα και προχώρησε η διαδικασία».

Τοποθετούμενος όμως γενικά πάνω στο ζήτημα, ο κ. Αντωνίου σχολίασε: «Όσα άτομα κινούμαστε στον χώρο της αναπηρίας ζούμε καθημερινά τέτοια πράγματα. Σε κάθε δημόσια υπηρεσία –νοσοκομείο, εφορία, δημαρχείο– κανείς δεν ξέρει πώς να μας φερθεί κατάλληλα».