Υπόθεση θανάτου 60χρονου με υδράργυρο: H σύζυγος φέρεται να είχε πει στην αστυνομία ότι αγόρασε 18 θερμόμετρα (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Υπόθεση θανάτου 60χρονου με υδράργυρο: H σύζυγος φέρεται να είχε πει στην αστυνομία ότι αγόρασε 18 θερμόμετρα (vid)
Υπόθεση θρίλερ στην Θεσσαλονίκη με γυναίκα που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τον σύζυγό της με υδράργυρο.

Σε μυστήριο εξελίσσεται υπόθεση στη Θεσσαλονίκη, όπου άνδρας 60 ετών «έφυγε» από τη ζωή πριν έξι χρόνια. Παθολογικά αίτια ήταν η αρχική αιτία θανάτο, στη συνέχεια, όμως, άλλαξε και έγινε θάνατος λόγω υδραργύρου.

Τελικά συνελήφθη η σύζυγός του, η οποία και αρνείται κάθε εμπλοκή.

Η 50χρονη γυναίκα βρέθηκε ενώπιον του πρώτου ανακριτή στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο σε βάρος του 60χρονου συζύγου της.

Στην κατάθεσή της φέρεται να είπε: «Όλα είναι όπως πρέπει. Ο σύζυγός μου πέθανε πριν 6 χρόνια από την καρδιά του, έπαθε ανακοπή. Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα. Εγώ δεν έχω κάνει τίποτα, δεν γνωρίζω ποιος μπορεί να πήρε την αστυνομία και να ξανάνοιξε τον φάκελο».

 

Τελικά με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κ ανακριτή αφέθηκε ελεύθερη με τον όρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

Τι φέρεται να είπε για τα θερμόμετρα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star, η σύζυγος είχε παραδεχθεί στην Ασφάλεια πως είχε προχωρήσει στην αγορά θερμομέτρων το διάστημα εκείνο που ο άνδρας της νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι είχε αγοράσει από φαρμακείο του Πανοράματος αρχικά έξι θερμόμετρα υδραργύρου. Το ένα το παρέδωσε στον σύζυγό της, ενώ νοσηλευόταν στο «Παπανικολάου» και τα υπόλοιπα ισχυρίστηκε ότι τα έστειλε με δέμα στην αδερφή της στην Πολωνία.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, μετά απο μέρες, όπως η ίδια είπε, πήγε και σε άλλο φαρμακείο στην Περαία και αγόρασε ακόμα 12 θερμόμετρα υδραργύρου, από τα οποία το ένα έδωσε στον σύζυγό της και τα υπόλοιπα ισχυρίστηκε ότι και πάλι ότι τα απέστειλε με δέμα στην Πολωνία.

Οι αγορές από τα δύο φαρμακεία διαπιστώθηκαν και από την έρευνα της Ασφάλειας. Όλα αυτά, όμως, τα είπε δυο χρόνια μετά τον θάνατο του συζύγου της, σύμφωνα με την ασφάλεια.

Οι αγορές και οι παραδόσεις των θερμομέτρων έγιναν χρονικά πριν τον εντοπισμό του υδραργύρου στο αυτί του θύματος.

Η ίδια και τότε όπως και τώρα αρνήθηκε τη χορήγηση υδραργύρου στον σύζυγό της. Είχε εξεταστεί, όμως και εκείνος απο την αστυνομία και είχε πει ότι δεν είχε κανένα θερμόμετρο.