Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: «Θα σας ανοίξουμε την πόρτα εξόδου από το Μαξίμου»- «Ελάτε με φόρα», του απάντησε (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: «Θα σας ανοίξουμε την πόρτα εξόδου από το Μαξίμου»- «Ελάτε με φόρα», του απάντησε (vid)
Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στην Βουλή.

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Ανδρουλάκη, και ο πρωθυπουργός απάντησε σε κάποια από τα οποία είπε στη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ανδρουλάκης: «Οι μέρες παντοδυναμίας σας τελειώνουν»

Σε υψηλούς τόνους απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη δευτερολογία του στις έντονες επικρίσεις για έλλειψη συναίνεσης που διατύπωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εσείς δεν θέλετε συναίνεση αλλά συνεχή στήριξη από των ισχυρών που εξυπηρετείται», ήταν η απάντηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ο οποίος κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει γιατί δεν δέχθηκε η κυβέρνηση την τροπολογία που κατέθεσε για τη διακοπή της χρηματοδότησης των "Σπαρτιατών", μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ συναινεί με συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Τόνισε ακόμη ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να επικρίνει το ΠΑΣΟΚ για έλλειψη υπευθυνότητα όταν το 2010 το ΠΑΣΟΚ έβαλε πλάτη για να μην χρεοκοπήσει η χώρα. «Είμαστε αξιόπιστη αντιπολίτευση και διατυπώνουμε το εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως υποτιμά όλα τα κόμματα δείχνοντας αλαζονεία την οποία «θα την πληρώσετε», όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε ανεβάζοντας τους τόνους.

«Οι ημέρες παντοδυναμίας σας είναι στο παρελθόν. Ξεκαβαλήστε από το καλάμι. Όσο συνεχίζετε επιταχύνετε την έξοδό σας από το Μαξίμου», υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης, κλείνοντας την ομιλία του.

Μητσοτάκης: «Ελάτε με φόρα, που έλεγε και η κ. Τσαπανίδου»

Η κυβέρνηση θα επανέλθει στο θέμα της χρηματοδότησης των «Σπαρτιατών» με μια τροπολογία που θα είναι κοντά σε αυτήν που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την τριτολογία του στη Βουλή.

«Θα επανέλθουμε στο θέμα της χρηματοδότησης των "Σπαρτιατών" θα καταθέσουμε εμείς σχετική νομοθετική ρύθμιση, αλλά υπενθυμίζω ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν το 2019 την διάταξη που αποσύνδεε την χρηματοδότηση των κομμάτων από την εκλογική διαδικασία» είπε ο κ.Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

Αναφερόμενος επίσης στην θέση του επικεφαλής του Συνηγόρου του Πολίτη, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι πρόταση της κυβέρνησης είναι ο κ.Σωτηρόπουλος, και ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να έρθει σε ψηφοφορία εντός της εβδομάδας στη Βουλή στην Επιτροπή Θεσμών, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει συναίνεση.

«Να δούμε πώς αντιλαμβάνεστε τη συναίνεση. Ελπίζω να είστε θετικός κ.Ανδρουλάκη» είπε ο πρωθυπουργός.
Ωστόσο συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Έρχεστε όμως εσείς με τον ενθουσιασμό της εκλογής σας να μας πείτε τι; Να μας διευκολύνετε και να μας ανοίξετε την πόρτα για να φύγουμε εμείς και να έρθετε υποθέτω εσείς. Ελάτε με φόρα, που έλεγε και η κ. Τσαπανίδου για τον κύριο Τσίπρα. Θεμιτή η φιλοδοξία σας αλλά αυτό θα το αποφασίσει ο κυρίαρχος ελληνικός λαός σε τρία χρόνια. Εδώ θα είμαστε να κάνουμε τον λογαριασμό».