Ρομπότ έπαιξε τσέλο σε συμφωνική ορχήστρα και ανατρίχιασε τους πάντες με την «απόδοση» του (vid)

Ρομπότ έπαιξε τσέλο σε συμφωνική ορχήστρα και ανατρίχιασε τους πάντες με την «απόδοση» του (vid)
Ένα ρομπότ που παίζει τσέλο έκανε το ντεμπούτο του με την συμφωνική ορχήστρα της Σουηδίας και εντυπωσίασε το κοινό με τις ικανότητες του.

Ο κόσμος της κλασικής μουσικής έπαθε «πλάκα» όταν άκουσε και είδε ένα ρομπότ να παίζει τσέλο κατά τη διάρκεια μιας παράστασης της συμφωνικής ορχήστρας της Σουηδίας.

Για πολλά χρόνια, όλοι πίστευαν ότι η αρχαία μορφή τέχνης που συνδέεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια με τα έργα του Μπαχ, του Μπετόβεν και του Μότσαρτ δεν θα επηρεαζόταν από τα ρομπότ. Μάλλον, έκαναν λάθος, καθώς ο Σουηδός συνθέτης Jacob Muhlrad επιστράτευσε ένα ρομπότ ως σολίστ για την παράσταση του.

Το ρομπότ βρέθηκε στο επίκεντρο της παράστασης του νέου έργου Veer του Jacob που παίχτηκε στην αίθουσα συναυλιών Malmo Live Concert Hall.

Το «ρομποτικό βιολοντσέλο» είναι μια μοναδική δημιουργία που συνδυάζει βιομηχανικούς ρομποτικούς βραχίονες με τρισδιάστατα μέρη, σχεδιασμένο από τον ερευνητή και συνθέτη Fredrik Gran. Σύμφωνα με τον δημιουργό του, το όργανο έχει ως στόχο να «προκαλέσει» τις παραδοσιακές αντιλήψεις των ακροατών για τη μουσική δημιουργία.

 

Μάλιστα, το σόλο του «bot» ενθουσίασε τόσο το κοινό, όσο και τους μουσικούς που έπαιζαν δίπλα του.