Φωτογραφίες από το ίδιο σημείο στο Ντουμπάι που τραβήχτηκαν με διαφορά 31 ετών δείχνουν τα τρελά επίπεδα ανάπτυξης της πόλης

Φωτογραφίες από το ίδιο σημείο στο Ντουμπάι που τραβήχτηκαν με διαφορά 31 ετών δείχνουν τα τρελά επίπεδα ανάπτυξης της πόλης
Η φωτογραφία δείχνουν πόσο έχει αλλάξει το Ντουμπάι από το 1985 και 2016.

Η ανάπτυξη του Ντουμπάι είναι απίστευτη και αυτό μπορεί να το δει ο καθένας. Το Ντουμπάι θεωρείται μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στον κόσμο, και πιθανώς στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με διαφορά 31 ετών μεταξύ τους δείχνουν πόσο έχει αλλάξει το αραβικό τοπίο, με τις υποδομές του να υπογραμμίζουν τα τρελά επίπεδα ανάπτυξης της πόλης. Οι φωτογραφίες που ανέβασε ένας χρήστης στο Reddit δείχνει τις τεράστιες αλλαγές που συνέβησαν στην πόλη μεταξύ 1985 και 2016.

1

Η πόλη, η οποία αποτελεί μέρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), είναι γνωστή, μεταξύ άλλων, ως τόπος ακραίου πλούτου - σε τέτοιο βαθμό που η αστυνομία της μπορεί να παρατηρηθεί να περιπολεί στους δρόμους με Bugattis, Ferrari και Lamborghini.

 

Από τα μαργαριτάρια στο πετρέλαιο

Για αιώνες, η περιοχή ήταν γνωστή για τα μαργαριτάρια της. Το 1590, ένας Βενετός έμπορος μαργαριταριών έγραψε για την εξαιρετική ποιότητα και την τεράστια ποσότητα των πολύτιμων λίθων της πόλης.

Η βιομηχανία μαργαριταριών του Κόλπου απογειώθηκε χρόνια αργότερα - κορυφώθηκε κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, πριν τελικά καταρρεύσει τη δεκαετία του 1930, με την τελευταία αποστολή μαργαριταριών να πραγματοποιείται το 1949.

Για τα επόμενα 17 χρόνια, η ζωή ήταν τελείως βαρετή στα ΗΑΕ και το Ντουμπάι δεν είχε να επιδείξει απολύτως τίποτα...

Όλα άλλαξαν το 1966, όταν το Ντουμπάι ανακάλυψε πετρέλαιο στα ανοικτά των ακτών του, γεγονός που έφερε επανάσταση τόσο στην πόλη, όσο και στα υπόλοιπα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Και αν η εύρεση πετρελαίου δεν ήταν αρκετή, τον Φεβρουάριο του 2020 η ανακάλυψη ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου, με την ονομασία «Jebel Ali», γέμισε ακόμη περισσότερο τις τσέπες των Αράβων.