Κυκλοφόρησαν τα πρώτα «ψηφιακά προφυλακτικά»: «Θέλουμε να ξεκλειδώσουμε την απόλαυσή των νέων» λέει η εταιρία (vid)

Κυκλοφόρησαν τα πρώτα «ψηφιακά προφυλακτικά»: «Θέλουμε να ξεκλειδώσουμε την απόλαυσή των νέων» λέει η εταιρία (vid)
Γερμανική εταιρεία δημιούργησε το πρώτο «ψηφιακό προφυλακτικό» και δεσμεύεται να βοηθήσει τους νέους να «ξεκλειδώσουν την απόλαυσή τους».

Η μάστιγα του «revenge porn» έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα με πολλές υποθέσεις να φτάνουν στη Δικαιοσύνη. Έρευνες έχουν δείξει ότι το 90% των θυμάτων είναι γυναίκες, ενώ ο συνολικός αριθμός των περιστατικών αυξάνεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια.

Την ίδια ώρα, μεγεθύνεται και ο αριθμός ιστοσελίδων που επιδίδονται στη διάδοση «εκδικητικού πορνό».

Πρόσφατα, η γερμανική μάρκα σεξουαλικής υγείας BILLY BOY συνεργάστηκε με το πρακτορείο Innocean Berlin για να εφεύρει το πρώτο στο είδος του ψηφιακό προφυλακτικό, με σκοπό να αποτρέψει τη μη συναινετική καταγραφή εικόνων και βίντεο κατά τη διάρκεια του σεξ.

Η εφαρμογή CAMDOM είναι «τόσο εύκολη στη χρήση όσο ένα κανονικό προφυλακτικό» και προστατεύει τους χρήστες από την κρυφή καταγραφή φωτογραφιών, ήχου και βίντεο, κλειδώνοντας την κάμερα και το μικρόφωνο όλων των συσκευών που βρίσκονται στην κρεβατοκάμαρα.

 

Για να λειτουργήσει η εφαρμογή, το ζευγάρι θα πρέπει να τοποθετήσει τα τηλέφωνά δίπλα δίπλα και να σαρώσει ένα εικονικό κουμπί για να κλειδώσουν όλες οι συσκευές στον χώρο.

Εάν ένας χρήστης προσπαθήσει να βγει από την εφαρμογή πρόωρα και να καταγράψει κρυφά τη σεξουαλική πράξη, θα ηχήσει ένας συναγερμός για να προειδοποιήσει όσους βρίσκονται στον χώρο για την πιθανή απειλή μη συναινετικής καταγραφής.

Σημειώνεται ότι το κουμπί πρέπει να πατηθεί ταυτόχρονα από όλους τους εμπλεκόμενους για να ξεμπλοκαριστούν η κάμερα και το μικρόφωνο των τηλεφώνων.

Η γερμανική μάρκα προφυλακτικών BILLY BOY δήλωσε ότι δεσμεύεται να βοηθήσει τους νέους να «ξεκλειδώσουν την απόλαυσή τους» και ότι η εφαρμογή CAMDOM είναι «μια τεχνολογική πρωτοπορία στην προστασία της σεξουαλικής ζωής».