Το συγκλονιστικό μήνυμα του πιλότου του F16: «Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος με ενότητα και αφοσίωση στην πατρίδα» (vid)

Επιμέλεια: Newsroom
Το συγκλονιστικό μήνυμα του πιλότου του F16: «Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος με ενότητα και αφοσίωση στην πατρίδα» (vid)
Το μήνυμα του σμηναγού Γιώργου Σωτηρίου, στη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Για μία ακόμα φορά την παράσταση στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου έκλεψε ο πιλότος του F16.

Ο λόγος για τον σμηναγό Γιώργο Σωτηρίου, ο οποίος ήταν ο χειριστής του μαχητικού F16, της περίφημης Ομάδας Επιδείξεων «ΖΕΥΣ», στη στρατιωτική παρέλαση.

«Καλημέρα Θεσσαλονίκη, καλημέρα Ελλάδα. Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν, θα περάσουν. Ας τιμήσουμε τις θυσίες του παρελθόντος με ενότητα και αφοσίωση στην πατρίδα. Προσβλέποντας σε ένα λαμπρό μέλλον. Χρόνια πολλά Ελλάδα!», ήταν το μήνυμά του.

Τα λόγια του σμηναγού Γιώργου Σωτηρίου προέρχονται από ποίημα του Κωστή Παλαμά που τιτλοφορείται «Γνώμες, καρδιές, όσοι Έλληνες».

 

«Με την ιστορία, σε κάθε σημείο της πατρίδας μας, σε γη, ουρανό και θάλασσα, ο ελληνικός λαός σας τιμά και σας εμπιστεύεται. Χρόνια πολλά» είπε από την πλευρά της η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.