Χαμός με την απόφαση του Netflix να αφαιρέσει όλες τις ταινίες για την Παλαιστίνη: Τι απαντά η πλατφόρμα streaming

Χαμός με την απόφαση του Netflix να αφαιρέσει όλες τις ταινίες για την Παλαιστίνη: Τι απαντά η πλατφόρμα streaming
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση του Netflix να αφαιρέσει 19 ταινίες σχετικές με την Παλαιστίνη.

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του Netflix να αφαιρέσει 19 ταινίες από την κατηγορία «Παλαιστίνη».

Πριν λίγες ημέρες πάρα πολλοί χρήστες διαπίστωσαν ότι ένας μεγάλος όγκος περιεχομένου σχετικά με την Παλαιστίνη δεν ήταν πλέον διαθέσιμος στο δίκτυο streaming και διερωτήθηκαν αν η πίεση από φιλοϊσραηλινές ομάδες οδήγησε την εταιρεία στην αφαίρεσή των ταινιών.

Η ομάδα Freedom Forward έκανε γνωστό το γεγονός και δήλωσε: «Το Netflix έχει διαγράψει σχεδόν όλες τις παλαιστινιακές ταινίες του».

«Ανησυχούμε βαθύτατα ότι η απόφαση του Netflix να διαγράψει όλες τις παλαιστινιακές ταινίες θα περιθωριοποιήσει περαιτέρω τις παλαιστινιακές φωνές σε μια εποχή που πάνω από δύο εκατομμύρια Παλαιστίνιοι στη Γάζα υφίστανται γενοκτονία από τον ισραηλινό στρατό. Αυτή η αποσιώπηση των παλαιστινιακών φωνών από το Netflix ακολουθεί πολλές άσχημες δεκαετίες καταστολής των παλαιστινιακών απόψεων και αφηγήσεων από τις δυτικές εταιρείες ειδήσεων » πρόσθεσε.

 

Σε απάντηση, το Netflix δήλωσε ότι η συλλογή «Παλαιστινιακές ιστορίες» ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021 στο πλαίσιο τριετούς συμφωνίας αδειοδότησης. «Αυτές οι άδειες έχουν πλέον λήξει. Όπως πάντα, συνεχίζουμε να επενδύουμε σε μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών για να καλύψουμε τις ανάγκες των μελών μας».

Αυτή η εξήγηση, πάντως, δεν ήταν αρκετή για να ικανοποιήσει πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ένας χρήστης του X έγραψε χαρακτηριστικά, συγκεντρώνοντας μεγάλη απήχηση: «Οι Σιωνιστές Εβραίοι είναι απασχολημένοι με το να παίρνουν τον έλεγχο των περισσότερων ιστότοπων μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το @netflix αποδεικνύεται εργαλείο του σιωνιστικού αντισημιτισμού: διαγράφει παλαιστινιακό περιεχόμενο»

Άλλοι, μάλιστα, ακύρωσαν τις συνδρομές τους στο Netflix μετά από αυτή την εξέλιξη.