Ανατροπή με την Ιερά Σινδόνη: Επιστήμονας ισχυρίζεται ότι δεν απεικονίζει το κεφάλι του Χρηστού (vid)
Επιστήμονας προσθέτει μια δική του εκδοχή και αναφέρει πως η Ιερά Σινδόνη δεν απεικονίζει -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- το πρόσωπο του Ιησού. Η Ιερά Σινδόνη, αναφέρεται ανά τα χρόνια ως ένα κομμάτι ύφασμα πάνω στο οποίο είναι αποτυπωμένη η εικόνα ενός γενειοφόρου άνδρα, και η τοποθέτηση του πάνω στο ύφασμα πιστεύεται ότι ταιριάζει σε σώμα που έχει σταυρωθεί και τραυματιστεί.
Έχει αποτελέσει πηγή διαμάχης μεταξύ της θρησκευτικής και της επιστημονικής κοινότητας για αιώνες, καθώς υποστηρίζεται ότι πρόκειται για το σάβανο στο οποίο εναποτέθηκε το σώμα Του Ιησού Χριστού, μετά την αποκαθήλωσή Του από τον Σταυρό.
Ωστόσο, ο Cicero Moraes, συγγραφέας της νέας μελέτης, ισχυρίζεται το αντίθετο. Δημιούργησε μια εικονική προσομοίωση στην οποία ένα ύφασμα τοποθετήθηκε πάνω από ένα σώμα σε μια προσπάθεια να αναπαραστήσει τη διάσημη Σινδόνη. Όμως το εικονικό ύφασμα, όταν απλωνόταν επίπεδο, έδειχνε «μια παραμορφωμένη και σημαντικά πιο στιβαρή εικόνα» από εκείνη της Σινδόνης, ως αποτέλεσμα της αλλαγής από τρισδιάστατη σε δισδιάστατη.
Μόνο με την επανάληψη της διαδικασίας με ένα ανάγλυφο αντί για ένα σώμα, μπορούσε να δημιουργηθεί μια εντύπωση παρόμοια με εκείνη στο τεχνούργημα, διαπίστωσε η μελέτη. Ο κ. Moraes, Βραζιλιάνος ιατροδικαστής και τρισδιάστατος εικονογράφος, δήλωσε: «Η εξήγηση των διαφορών είναι πολύ απλή. «Όταν τυλίγετε ένα τρισδιάστατο αντικείμενο με ένα ύφασμα και το αντικείμενο αυτό αφήνει ένα μοτίβο όπως οι λεκέδες αίματος, οι λεκέδες αυτοί δημιουργούν μια πιο ισχυρή και πιο παραμορφωμένη δομή σε σχέση με την πηγή. Έτσι, χονδρικά μιλώντας, αυτό που βλέπουμε ως αποτέλεσμα της εκτύπωσης λεκέδων από ένα ανθρώπινο σώμα θα είναι μια πιο διογκωμένη και παραμορφωμένη εκδοχή του, όχι μια εικόνα που μοιάζει επακριβώς.
Ένα ανάγλυφο, ωστόσο, δεν θα προκαλούσε την παραμόρφωση της εικόνας, με αποτέλεσμα μια φιγούρα που μοιάζει με επακριβώς με το σώμα.
Μια εικόνα του αποτυπώματος που αφήνει ένα τρισδιάστατο σώμα δείχνει την εντυπωσιακή διαφορά με το σάβανο.Το τριχωτό της κεφαλής και τα δάχτυλα των ποδιών απλώνονται περίεργα προς τα έξω, ενώ μεγάλα τμήματα του κορμού, της βουβωνικής χώρας και της περιοχής του λαιμού δεν έχουν αποτυπωθεί καθόλου και η ομοιότητα γενικά είναι πολύ ευρεία. Εν τω μεταξύ, η εικόνα του αποτυπώματος που αφήνει ένα ρηχό ανάγλυφο προσφέρει μια καλή αναπαράσταση της εικόνας από το σάβανο.» αναφέρει.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Η στιγμή που ο Ivan Greko σταματά το πάρτι στο κλαμπ όταν οι μαθητές καταρρέουν από το αλκοόλ (vid)
- Σοκαριστική μαρτυρία ανηλίκου για τη συμπλοκή στη Γλυφάδα: «Είδα έναν με ματωμένο κεφάλι» (vid)
- «Δάκρυσε» η Μακρυπούλια στο Ρουκ Ζουκ με τις περιγραφές στη λέξη «πουλί»: «Δεν το περίμενα από την αρχή» (vid)