Οι γιορτές θέλουν παρέα και η παρέα το δικό της τσίπουρο

Branded Content Team
Οι γιορτές θέλουν παρέα και η παρέα το δικό της τσίπουρο
Ο χειμώνας πλησιάζει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματούν οι φθινοπωρινές μας παραδόσεις: μαζώξεις, τραπέζια, μεζέδες και ποτήρια γεμάτα τσίπουρο Δεκαράκι.

Η περίοδος των γιορτών έχει κάτι το ξεχωριστό στον αέρα. Το φθινόπωρο τελειώνει και παραχωρεί τη θέση του στον χειμώνα. Δρόμοι, σπίτια και μαγαζιά φορούν σιγά σιγά τα στολίδια τους. Το «πάμε μια βόλτα;» γίνεται όλο και πιο συχνά «θέλετε να έρθετε από το σπίτι καλύτερα;».

Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο μπορείς εύκολα να καταλάβεις τη διαφορά της εορταστικής περιόδου. Είναι εκείνη η φάση που αρχίζει ο απολογισμός της χρονιάς σου, που κάνεις την ενδοσκόπησή σου.

Είναι η καταλληλότερη περίοδος για να συναντήσεις φίλους και πρόσωπα που τον τελευταίο καιρό έχετε αραιώσει και πάντα (θα) ψάχνεις μια αφορμή για να κάνεις πράξη αυτό το περιβόητο «να κανονίσουμε ε;». Και σίγουρα είναι η πιο «must» εποχή για να γεμίσεις τον χρόνο σου παρέα με τα αγαπημένα σου άτομα.

Οι μέρες που έρχονται δημιουργούν θετική διάθεση και όρεξη για να βρεθείς με την παρέα και την οικογένειά σου: για βραδιές επιτραπέζιων και movie nights, για γερά φαγοπότια με το τσιπουράκι σου στην αγαπημένη σου ταβέρνα και γενικά για στιγμές με γέλιο και χαρά που κάνουν το φινάλε του έτους να... μετράει.

Και αυτές τις στιγμές συντροφεύει ιδανικά ένα ποτήρι τσίπουρο Δεκαράκι, με τον μονοποικλιακό του χαρακτήρα, το ξεχωριστό του άρωμα και την απολαυστική του γεύση που δένει απόλυτα με τη «ζεστασιά» της γιορτινής ατμόσφαιρας.

Από το εκρηκτικό Μοσχάτο, ως την αρχοντική Μαλαγουζιά και τον αρμονικό Ροδίτη Αλεπού, το Δεκαράκι ξεχωρίζει ακριβώς γιατί είναι η πρώτη οικογένεια μονοποικιλιακού τσίπουρου με συνολικά τρεις ποικιλίες εξαιρετικής ποιότητας και μοναδικής γευστικής κατεύθυνσης για κάθε ουρανίσκο.

'

Το Δεκαράκι Μοσχάτο ιδιαίτερα είναι αυτό που κάνει θραύση στα δικά μου τραπέζια. Γιατί χαρίζει μία από αυτές τις μικρές απολαύσεις που το πρώτο άρωμα μπορεί να σε... χορτάσει πριν καν το γευτείς. Πώς γίνεται πολλές φορές από τη μυρωδιά του μεζέ που μόλις σου ακούμπησαν στο τραπέζι σου; Έτσι ακριβώς και με το Μοσχάτο χάρη στο ξεχωριστό άρωμα του σταφυλιού που αναδύεται μόλις ανοίγεις τη φιάλη και σε συνεπαίρνει.

Το Δεκαράκι Μοσχάτο είναι άλλωστε προϊόν απόσταξης μόνο από Μοσχάτο Τυρνάβου, λαμβάνοντας έτσι στο μέγιστο τα ποιοτικά και αρωματικά χαρακτηριστικά της εκλεκτής αυτής ερυθρής ποικιλίας.

Μπορεί λοιπόν φέτος με τους φίλους μου να τα κάναμε όλα ανάποδα, αφού Πάσχα και 15Αύγουστο ήμασταν on the road, αλλά αυτές τις γιορτές θα τις περάσουμε... πατροπαράδοτα. Στη βάση μας, στο σπίτι μας και τα στέκια μας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και μαζί με το Δεκαράκι που είναι δικαιωματικά ο βασιλιάς της παράδοσης χάρη στη διαδικασία πολλαπλής επαναπόσταξής του η οποία απαιτεί χρόνο και πραγματοποιείται παραδοσιακά μέσα σε ελληνικούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες.

;

Αυτές τις γιορτές, δώσε βάση στις στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες και την επόμενη χρόνια. Και φρόντισε να τις «χαράξεις» με τσίπουρο Δεκαράκι!