Τι αναφέρουν από το ΓΕΣ για την νοσηλεία του αστυνομικού της Βουλής στο 414 ΣΝ: «Tου έχει αφαιρεθεί η κινητή συσκευή»

Επιμέλεια: Newsroom
Τι αναφέρουν από το ΓΕΣ για την νοσηλεία του αστυνομικού της Βουλής στο 414 ΣΝ: «Tου έχει αφαιρεθεί η κινητή συσκευή»
Από την ώρα της σύλληψης του και μετά φρουρείται επί εικοσιτετραώρου βάσεως από 3 έως 6 αστυνομικούς, του έχει αφαιρεθεί η κινητή συσκευή, δεν επιτρέπεται το επισκεπτήριο.

Διευκρινήσεις αναφορικά με το διάστημα της νοσηλείας του συλληφθέντα αστυνομικού στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων έδωσαν στρατιωτικές πηγές.

Όπως τόνισαν, ο αστυνομικός, μετά από εισαγγελική εντολή στο πλαίσιο ακούσιας νοσηλείας του άρθρου 95 παρ. 2 του Ν. 2071/1992, μεταφέρθηκε στις 25 Νοεμβρίου από το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία» στο 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ειδικών Νοσημάτων, όπου και εισήχθη.

Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, στις 16:15 πραγματοποιήθηκε η σύλληψη του και από τη στιγμή εκείνη βρίσκεται υπό τη φύλαξη τριών έως έξι αστυνομικών, σε εικοσιτετράωρη βάση.

Η Ψυχιατρική Κλινική, στην οποία νοσηλεύεται είναι μια κλειστή δομή και η πρόσβαση γίνεται μόνο κατόπιν εντολής και άδειας του διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

 

Από τις 25 Νοεμβρίου, όταν και έγινε η εισαγωγή μέχρι και την 29 Νοεμβρίου στις 16:15, οπότε και πραγματοποιήθηκε η σύλληψη του, είχε τα δικαιώματα ενός νοσηλευόμενου στην Ψυχιατρική Κλινική του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ειδικών Νοσημάτων.

Δηλαδή, εξηγούν ίδιες πηγές, είχε στη κατοχή του το προσωπικό του κινητό, μπορούσε να πραγματοποιήσει κλήσεις και μπορούσε να δεχθεί επισκεπτήριο όπως όλοι οι υπόλοιποι νοσηλευόμενοι στη κλινική αυτή.

Από την ώρα της σύλληψης του και μετά, συνέχισαν οι ίδιες πηγές, φρουρείται επί εικοσιτετραώρου βάσεως από 3 έως 6 αστυνομικούς, του έχει αφαιρεθεί η κινητή συσκευή, δεν επιτρέπεται το επισκεπτήριο, διαμένει μόνος του σε δωμάτιο της κλινικής και δεν υπάρχει καμία επαφή με τους υπόλοιπους νοσηλευόμενους.

Με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Κλινικής η επαφή γίνεται για ιατρικούς λόγους και υπό την επίβλεψη των αστυνομικών που τον φρουρούν, οι οποίοι έχουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη ασφάλειας και επίβλεψης του υπόψη αστυνομικού.