Nοσηλεύτρια εξηγεί τι πρέπει να κάνετε αν ακούσετε τον «ήχο» ο οποίος σηματοδοτεί ότι κάποιος έχει λιγότερες από 24 ώρες ζωής (vid)

Nοσηλεύτρια εξηγεί τι πρέπει να κάνετε αν ακούσετε τον «ήχο» ο οποίος σηματοδοτεί ότι κάποιος έχει λιγότερες από 24 ώρες ζωής (vid)
Η νοσηλεύτρια νοσοκομείου Julie McFadden αποκάλυψε τι πρέπει να κάνετε όταν ακούσετε ποτέ αυτό το θόρυβο.

Νοσηλεύτρια αποκάλυψε τι πρέπει να κάνετε αν ακούσετε έναν θόρυβο που υποδηλώνει ότι κάποιος έχει λιγότερες από 24 ώρες ζωής. 'Οταν ένα άτομο απέχει μόλις λίγες ώρες από το τέλος της ζωής του, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να κάνει έναν θόρυβο που ακούγεται πολύ τρομακτικός αν στην πραγματικότητα δεν ξέρετε τι είναι.

Η νοσηλεύτρια Julie McFadden ανέφερε πως αυτός ο ήχος είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό.

Τι είναι ο «θανάσιμος ρόγχος»;

Στο κανάλι της στο YouTube Hospice Nurse Julie, η 42χρονη από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ, εξήγησε τι είναι ο θανάσιμος ρόγχος και γιατί συνήθως συμβαίνει 24 ώρες πριν κάποιος πεθάνει.

«Στην πραγματικότητα ονομάζεται τελικές εκκρίσεις. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο ήχος που ακούνε στο τέλος της ζωής του αγαπημένου τους προσώπου προέρχεται από τους πνεύμονες», είπε σε ένα βίντεο.

 

«Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι ο αγαπημένος τους άνθρωπος πνίγεται ή ότι αυτό πρέπει να είναι πολύ δύσκολο γι' αυτόν, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που συμβαίνει είναι λίγες εκκρίσεις που συσσωρεύονται στο στόμα του αγαπημένου τους προσώπου.

«Τώρα, γιατί συμβαίνει αυτό; Συμβαίνει επειδή όλοι μας δημιουργούμε σάλιο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας και το καταπίνουμε ασυνείδητα όλη μέρα, όπως ακριβώς και τώρα.

«Αλλά στο τέλος της ζωής, το στόμα μας εξακολουθεί να δημιουργεί σάλιο, το οποίο είναι καλό γιατί κρατάει το στόμα υγρό, αλλά ο εγκέφαλός μας δεν μας βάζει πλέον να καταπίνουμε αυτό το σάλιο, οπότε μαζεύεται στο στόμα».

Πώς ακούγεται ο «θανάσιμος ρόγχος»;

Ο θανάσιμος ρόγχος είναι ένας πολύ χαρακτηριστικός ήχος, ο οποίος μερικές φορές είναι δύσκολο να αναγνωριστεί. Όταν κάποιος αναπνέει και το σάλιο συσσωρεύεται στο στόμα του, κάνει έναν «κρακ, κάτι σαν υγρός θόρυβος».

Ουσιαστικά κάνει έναν γουργουρητό ή ροχαλητό ήχο που γίνεται προοδευτικά πιο δυνατός.

«Και στη συνέχεια, με κάθε αναπνοή, προκαλείται ένας γουργουρητός ήχος επειδή η αναπνοή περνάει πάνω από το σάλιο», πρόσθεσε.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Παρόλο που ακούγεται απαίσιο, η νοσοκόμα είπε ότι δεν είναι «τίποτα σπουδαίο» και ότι υπάρχουν «πράγματα που μπορούμε να κάνουμε».

«Η στάση του σώματος μπορεί να βοηθήσει. Έτσι, το να έχετε τον αγαπημένο σας να κάθεται όρθιος, ή ακόμα και να τον γυρίζετε ώστε να βγαίνει το σάλιο, ή ακόμα τα = φάρμακα που μπορούμε πάντα να δώσουμε για να στεγνώσει το στόμα», είπε.

«Δεν είμαι ιδιαίτερα υπέρ της φαρμακευτικής αγωγής, γιατί αισθάνομαι ότι μετά προκαλεί ξηροστομία, αλλά είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε αν πραγματικά ενοχλεί την οικογένεια».