NYN ESTI: Γαστρονομική εμπειρία όλη την ημέρα με το νέο μεσημεριανό μενού
Με το νέο του μεσημεριανό μενού, το NYN ESTI lunch edition, και το πολυδιάστατο βραδινό του μενού, το εστιατόριο του ομίλου nice n easy group που υπογράφει ο σεφ
Σταμάτης Μισομικές καθίσταται προορισμός που συνδυάζει γεύση, τέχνη και βιωσιμότητα.
NYN ESTI - lunch edition: Η Γεύση της Παράδοσης σε Σύγχρονη Μορφή
Το μεσημεριανό μενού του NYN ESTI, εμπνευσμένο από τη δωδεκανησιακή κουζίνα και την ευρύτερη ελληνική μαγειρική παράδοση, προσφέρει πιάτα που αναδεικνύουν
την αρχέγονη γεύση των τοπικών υλικών. Με γνώμονα τη βιωσιμότητα, ο σεφ αξιοποιεί κάθε πρώτη ύλη δημιουργικά. Για παράδειγμα, κομμάτια που δεν χρησιμοποιούνται στα πιάτα του βραδινού, όπως το υπόλοιπο ενός πουλερικού ή φλούδες λαχανικών, μεταμορφώνονται σε γιουβέτσι ή σε τραγανά κριτσίνια.
Η φιλοσοφία του σεφ είναι να παρουσιάσει τα υλικά στην καθαρότερη μορφή τους, χρησιμοποιώντας τα ως καμβά για να δημιουργήσει πιάτα που αφηγούνται ιστορίες
παράδοσης και γεύσης. Το μεσημεριανό μενού είναι ιδανικό για τους επισκέπτες του μουσείου αλλά και για επαγγελματίες της περιοχής, καθώς συνδυάζει υψηλή ποιότητα με άνεση και προσιτή πολυτέλεια.
Βραδινό Μενού: Μια Γαστρονομική Performance
Το βραδινό μενού του NYN ESTI συνεχίζει να αποτελεί μια γαστρονομική «performance» αντάξια της σύγχρονης τέχνης που φιλοξενεί το μουσείο. Μέσα από το πολυδιάστατο μενού «Βιότοπος», ο σεφ Σταμάτης Μισομικές προσκαλεί τους επισκέπτες να αναθεωρήσουν τη σχέση τους με το φαγητό, προσφέροντας μια εμπειρία που συνδυάζει γεύση, τέχνη και βιωσιμότητα.
Το μενού, εμπνευσμένο από τα τρία βασικά περιβάλλοντα της ελληνικής γης – τη Χλωρίδα, την Πανίδα και το Αλς (θάλασσα) – αφηγείται γαστρονομικές ιστορίες μέσα από installations πιάτων. Από τα finger food που σερβίρονται σε πέτρες διακοσμημένες με χρυσάνθεμα, έως το ταρτάρ μόσχου με παντζάρι και τα «φθινοπωρινά φύλλα» με άγρια μούρα και αρμπαρόριζα, η γαστρονομία γίνεται καλλιτεχνική έκφραση.Οι αρχές της βιωσιμότητας διατρέχουν κάθε πτυχή του μενού, με τη χρήση υπολειμμάτων για την παραγωγή μοναδικών γεύσεων και τη δημιουργία ενός κύκλου όπου τίποτα δεν πάει χαμένο.
Το μενού του φθινοπώρου θα σερβίρεται μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου, με εξαίρεση συγκεκριμένες ημέρες της εορταστικής περιόδου.
Ο Βιότοπος, ως μενού γευσιγνωσίας (€120), σας δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσετε
πιάτα από τους τρεις επιμέρους Βιότοπους: Αλς, Πανίδα ή Χλωρίδα.
Για όσους θέλουν, προσφέρεται η δυνατότητα pairing με:
- 6 συνοδευτικά κρασιά (€70) και καφέ ή τσάι
- Cocktails (€50), από έναν ανανεωμένο κατάλογο εμπνευσμένο από έργα διασήμων σύγχρονων ζωγράφων
Για όσους προτιμούν ευελιξία στις επιλογές τους, παρέχεται η δυνατότητα παραγγελίας à la carte, δίνοντας στους επισκέπτες την ελευθερία να επιλέξουν τα πιάτα που ταιριάζουν καλύτερα στις γευστικές τους προτιμήσεις.
Παράλληλα, για μια πιο casual προσέγγιση, οι επισκέπτες μπορούν να συνδυάσουν ένα εξαιρετικό ποτήρι κρασί ή κοκτέιλ με fine bites, δημιουργώντας τη δική τους εμπειρία γευσιγνωσίας σε μικρές δόσεις.
Μια Ολοκληρωμένη Εμπειρία Από το Μεσημέρι έως το Βράδυ
Το NYN ESTI προσφέρει πλέον μια ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία από τις 12:00 το μεσημέρι έως αργά το βράδυ, καλώντας τους επισκέπτες να απολαύσουν γεύσεις που ξεκινούν από την ελληνική παράδοση και εξελίσσονται σε σύγχρονα γαστρονομικά δημιουργήματα. Είτε αναζητάτε ένα άνετο γεύμα το μεσημέρι είτε μια
εντυπωσιακή γευσιγνωσία το βράδυ, το NYN ESTI προσφέρει την τέλεια ισορροπία ποιότητας, δημιουργικότητας και βιωσιμότητας.
Πληροφορίες:
- Lunch Edition: Τρίτη εως Σαββατο 12:00 – 17:00 και Κυριακή 12.00 – 19.00
- Dinner Experience:Τρίτη εως Σάββατο, 19:00 – 01:00
- Διεύθυνση: Εστιατόριο NYN ESTI, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 51-53, Αθήνα
- Κρατήσεις: 698 9438 866
NYN ESTI: Η τέχνη της γεύσης, από το μεσημέρι έως το βράδυ.