Η Psarlou μεταφέρει τα ελληνικά νησιά στην Αθήνα δημιουργώντας αξέχαστα πιάτα

Νατάσσα Σχοινά
Η Psarlou μεταφέρει τα ελληνικά νησιά στην Αθήνα δημιουργώντας αξέχαστα πιάτα
Από το Μοσχάτο, στην Κηφισιά, μία γαστρονομική επέκταση που μαγεύει τον ουρανίσκο.

Η Psarlou στο Κεφαλάρι. Ένα όνομα που φέρνει στον νου εικόνες από ονειρεμένα τοπία, κρυστάλλινα νερά και αρώματα από αλμύρα. Ένας γαστρονομικός προορισμός, γεμάτος παράδοση και μια γοητευτική απλότητα που κατακτά την ψυχή κάθε επισκέπτη.

Βρίσκεται εδώ και περίπου έναν μήνα σε μία από τις πιο αρχοντικές περιοχές της Αθήνας και αποτελεί έναν «θησαυρό» που αντανακλά την ψυχή της Ελλάδας, με πιάτα που είναι φτιαγμένα με μεράκι και πολλή αγάπη.

Εμείς, επισκεφθήκαμε το μαγαζί, δοκιμάσαμε πιάτα-statement, μιλήσαμε με τον ιδιοκτήτη, Κώστα Ντούζο, και ζήσαμε από πρώτο χέρι την ξεχωριστή εμπειρία που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη.

psarlou9

Μπαίνοντας στο μαγαζί, νιώθεις κατευθείαν την ατμόσφαιρα να σε καλωσορίζει. Τα «ζεστά» vibes του ξύλου σε συνδυασμό με το πετρόλ χρώμα στα έπιπλα δημιουργούν μία άκρως εντυπωσιακή διακόσμηση που σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Αυτήν την εορταστική περίοδο, μάλιστα, που ο χώρος είναι επιπλέον διακοσμημένος με χριστουγεννιάτικες μπάλες, ένα επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο και φωτάκια, είναι απλά ένα «κόσμημα» στο μάτι.

psarlou90

Όταν καθίσαμε στο τραπέζι και τα πιάτα άρχιζαν να έρχονται, η γευστική εμπειρία πραγματικά ξεπέρασε κάθε προσδοκία -που ήταν ήδη υψηλή γνωρίζοντας τους Psaromezedes στο Μοσχάτο-.

«Κάτω στο Μοσχάτo ξεκινήσαμε ένα ψαράδικο που είχε μικρά ψαράκια και με την πάροδο του χρόνου εξελιχθήκαμε και βγάζαμε και πιο μεγάλα ψάρια. Γαρίδες, καραβίδες… Και μετά προσθέσαμε και αυτά που έχει η σύγχρονη κουζίνα: Ωμά, ταρτάρ, σεβίτσε, μία σαλάτα πιο πειραγμένη, μία καβουροσαλάτα πιο πειραγμένη. Αλλά αυτά είναι τα ορεκτικά. Στα κυρίως παραμένουμε classic», μας είπε ο Κώστας Ντούζος.

Το μαγαζί ενδιαφέρεται για την καλή κουζίνα και το καλό ψάρι και το δείχνει με κάθε τρόπο. Κάθε πιάτο είναι προσεγμένο στο 100%, από την επιλογή της πρώτης ύλης έως την εκτέλεση και την παρουσίασή του στο πιάτο που τελικά φτάνει στον επισκέπτη.

«Η φιλοσοφία του μαγαζιού είναι να φέρει την ψαροφαγία έτσι όπως την ξέρουμε εμείς ως οικογένεια, εδώ και 20 χρόνια που ασχολούμαστε με τον τομέα του ψαριού. Έχουμε ήδη ένα μαγαζί στο Μοσχάτο και κάναμε το βήμα να έρθουμε και στην Κηφισιά. Προσπαθούμε να μεταφέρουμε τις γεύσεις που παίρνουμε από το νησί. Δηλαδή, φέρνουμε μπαρμπούνι, το οποίο είναι ικαριώτικο. Είναι ένα από τα καλύτερά μας πιάτα. Έχουμε κάνει πολύ αγώνα για να κλείσουμε το καΐκι και να καταφέρουμε να φτιάξουμε αυτό το μπαρμπούνι. Όλα τα ψάρια μας είναι από τα νησιά. Προσπαθούμε να φέρουμε όλη μας την πρώτη ύλη από τα νησιά, ώστε να είναι σαν να μεταφέρουμε ένα νησί στην Αθήνα»

psarlou

Το πρώτο πιάτο που δοκιμάσαμε ήταν η σαλάτα με το παντζάρι. Μία δροσερή και ιδιαίτερα μεστή επιλογή για να αρχίσεις το γεύμα σου.

psarlou8

Αμέσως μετά, ήρθε η καβουροσαλάτα -μία από τις καλύτερες που θα βρεις στην εστίαση-. Νιώθεις κατευθείαν το φρέσκο καβούρι και εντυπωσιάζεσαι από το πόσο ζουμερή είναι στο σύνολό της.

psarlou3

Αν σου αρέσουν τα πιάτα με λίγο πιο όξινη γεύση, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το ταρτάρ τόνου. Είναι τόσο νόστιμο που γίνεται εθιστικό.

psarlou2

Στα κυρίως πιάτα, ξεχώρισαν το λαχταριστό κριθαρότο αλλά και το ψάρι ημέρας που για εμάς ήταν ψητή σφυρίδα. Ο τρόπος με τον οποίο έλιωνε στο στόμα ικανοποιεί τον ουρανίσκο σου σε βαθμό που δεν μπορείς να το πιστέψεις.

psarlou5

Στο μενού θα βρεις πολλές ακόμα επιλογές που συναρπάζουν. Ρωτώντας τον κ. Ντούζο, μάθαμε μερικές από τις πιο αγαπημένες του κοινού.

«Το μπαρμπούνι, το οποίο είναι φιλεταρισμένο, είτε ψητό είτε τηγανητό, η σαρδέλα η ψητή και το φρέσκο καλαμάρι, γιατί είναι όντως φρέσκο. Όταν η εποχή έχει καλαμάρι, παίρνουμε καλαμάρι. Όταν δεν έχει, δεν παίρνουμε. Αν δοκιμάσεις αυτά τα τρία πιάτα, θα τα ξαναπάρεις σίγουρα»

Φυσικά, για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Psarlou έχει δημιουργήσει ειδικά εορταστικά μενού που θα απογειώσουν τις εξόδους μας:

Εκτός από το θεσπέσιο φαγητό, μέλημα της Psarlou είναι κάθε επισκέπτης να φεύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Συνολικά, και όχι μόνο από την άποψη της γεύσης.

«Ένας επισκέπτης, από τη στιγμή που μπαίνει μέχρι τη στιγμή που θα βγει, πρέπει όλη του η εμπειρία να είναι σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό, γιατί στις μέρες μας, πρέπει να είσαι ικανοποιημένος σε όλα τα επίπεδα. Από τον χώρο και το φαγητό μέχρι το σέρβις και την τιμή»

psarlou89

Η Psarlou δεν είναι μόνο ένα μέρος για να επισκεφθείς, αλλά μια εμπειρία που ζεις με όλες σου τις αισθήσεις. Εδώ, οι παραδόσεις, το ψάρι και τις πρώτες ύλες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Γι' αυτό και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τις γιορτές, αλλά και για κάθε μέρα.

Psarlou

Δηλιγιάννη 56, Κηφισιά

Τηλ.: 2104448090

Facebook

Instagram

Photo credits: Τζίνα Σκανδάμη

Advertorial