Σάλος με βρετανικό πανεπιστήμιο που προειδοποίησε τους φοιτητές ότι μπορεί να «φρικάρουν» με το διάβασμα της ελληνικής μυθολογίας

Σάλος με βρετανικό πανεπιστήμιο που προειδοποίησε τους φοιτητές ότι μπορεί να «φρικάρουν» με το διάβασμα της ελληνικής μυθολογίας
Ένα πανεπιστήμιο στη Βρετανία συμβούλευσε τους φοιτητές του ότι μπορεί να αισθανθούν άβολα κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας της ελληνικής μυθολογίας και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.

Χαμός έχει προκληθεί στη Βρετανία με ένα πανεπιστήμιο, το οποίο συμβούλευσε τους φοιτητές να αναζητήσουν υποστήριξη από τις υπηρεσίες πρόνοιας, αν η μελέτη της ελληνικής μυθολογίας τους προκαλέσει... ψυχολογικά προβλήματα.

Οι φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα «Γυναίκες στον Όμηρο» ενημερώθηκαν στην αρχή του μαθήματος ότι μπορεί να βρουν το περιεχόμενο του συγκεκριμένου μαθήματος «άβολο και προκλητικό», ιδίως τις αναφορές στη βρεφική θνησιμότητα, το βιασμό και τη σεξουαλική βία.

Το πανεπιστήμιο συμβουλεύουν επίσης τους φοιτητές ότι αν νιώσουν άγχος κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας, θα μπορούν να εγκαταλείψουν την τάξη, να επικοινωνήσουν με το Wellbeing - πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης - και φυσικά να μιλήσουν με τον υπεύθυνο καθηγητή».

Γρήγορα το θέμα έγινε γνωστό σε τη χώρα, με αρκετούς πανεπιστημιακούς να ασκούν έντονη κριτική σε αυτή την παράλογη απόφαση του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.

 

Δήλωση για το συγκεκριμένο γεγονός έκανε και ο πρώην πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος κάλεσε το πανεπιστήμιο να αποσύρει την «αδιανόητη» και «παράλογη» προειδοποίηση.

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε: «Λένε στα αλήθεια ότι οι φοιτητές τους είναι τόσο αδύναμοι που δεν μπορούν να απολαύσουν τον Όμηρο;».

Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου του Έξετερ θέλοντας να απαντήσει στις αντιδράσεις δήλωσε: «Το πανεπιστήμιο υποστηρίζει σθεναρά τόσο την ακαδημαϊκή ελευθερία όσο και την ελευθερία του λόγου και αποδέχεται ότι αυτό σημαίνει ότι οι φοιτητές μπορεί να συναντήσουν απόψεις και περιεχόμενο που μπορεί να τους φανούν δυσάρεστα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι προειδοποιήσεις περιεχομένου «βοηθούν να διασφαλιστεί ότι οι φοιτητές που μπορεί να επηρεάζονται από συγκεκριμένα θέματα δεν θα υποβληθούν σε κάτι που δεν μπορούν να το διαχειριστούν».