H Μποφίλιου διέλυσε τους μύθους της παιδικής μας ηλικίας και οι νέοι αναρωτιούνται τι ισχύει τελικά με τους θερμοσίφωνες

H Μποφίλιου διέλυσε τους μύθους της παιδικής μας ηλικίας και οι νέοι αναρωτιούνται τι ισχύει τελικά με τους θερμοσίφωνες
Σε μια αποκάλυψη που προκάλεσε πολύ γέλιο και πολλές απορίες προχώρησε πριν λίγες ημέρες η Νατάσσα Μποφίλιου.

Μια απολαυστική ιστορία από το παρελθόν μοιράστηκε η Νατάσα Μποφίλιου στη συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα στη διαδικτυακή εκπομπή της Μαρίας Σολωμού.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια αποκάλυψε πως στο παρελθόν συγκατοικούσε επί τρία χρόνια με τη Μόνικα, και όπως είπε, επί δυο χρόνια δε γνώριζαν ότι είχαν θερμοσίφωνα στο σπίτι τους. Θεωρούσαν, όπως η ίδια είπε, ότι το ζεστό νερό που είχαν πάντα ήταν δώρο από το… σύμπαν.

Στο άκουσμα αυτής της δήλωσης, στους περισσότερους γεννήθηκαν αρκετές απορίες που είχαν να κάνουν κυρίως με συμβουλές των γονιών μας. Σίγουρα όλοι σκέφτηκαν για τον κίνδυνο έκρηξης από τη συνεχόμενη λειτουργία του θερμοσίφωνα και φυσικά τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ.

 

Ένας χρήστης στο Reddit έγραψε για το συγκεκριμένο θέμα: «Με αφορμή τις περιβόητες δηλώσεις της Νατάσας για τον θερμοσίφωνα που είχαν ανοιχτό 24/7 για δύο συναπτά έτη, αναρωτιέμαι...τελικά δεν καίγονται οι θερμοσίφωνες αν είναι ανοιχτοί για παρατεταμένο χρονικό διάστημα; αν όχι, τότε τι μας έπρηζαν οι γονείς μας να τους κλείνουμε για να μην καούν και πάρει φωτιά το σπίτι; η ζωή μου ένα ψέμα (;;;;)»

1

Αρκετοί «ειδικοί» έσπευσαν από κάτω να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις, με ορισμένες, ωστόσο, να είναι αρκετά πειστικές.

«Ένας θερμοσίφωνας έχει 3 επίπεδα ασφαλείας:

Έναν θερμοστάση που σταματάει να ζεσταίνει όταν φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.
Μια θερμική ασφάλεια που θα καεί και θα κόψει την παροχή ρεύματος αν ανέβει η θερμοκρασία.
Μια βαλβίδα διαφυγής ώστε να φύγει νερό σε περίπτωση που ανέβει πολύ η πίεση.

Αν αποτύχουν και τα 3, ε θέλει ο θεός να γίνει κάτι, καλύτερα να το δεχτείς» εξήγησε ένας χρήστης.

Δεν ξέρω τι έχασα για τη Μποφίλιου αλλά οι σύγχρονοι θερμοσίφωνες ούτε χαλάνε ούτε καίνε περισσότερο αν είναι ανοιχτοί συνέχεια. Στις περισσότερες χώρες δεν τους κλείνουν ποτέ» συμπλήρωσε ένας άλλος.

«Ο κίνδυνος δεν είναι να «καούν» καθώς δεν γίνεται να καεί το νερό. Το πρόβλημα είναι όταν το νερό παραζεσταθεί ανεβαίνει η πίεση μέσα στο ντεπόζιτο και αν ανέβει υπερβολικά μπορεί να σπάσει το ντεπόζιτο.

Για τον λόγο αυτό λοιπόν οι θερμοσίφωνες έχουν θερμοστάτη και όταν το νερό φτάσει σε κάποια προκαθορισμένη ασφαλή θερμοκρασία διακόπτουν την σύνδεση με το ρεύμα.

Φυσικά υπάρχει η περίπτωση ο θερμοστάτης να παρουσιάσει βλάβη. Σε αυτή την περίπτωση θα ανέβει υπερβολικά η πίεση μέσα στο ντεπόζιτο και θα ενεργοποιηθεί η βάνα προστασίας από την υπερπίεση και θα αδειάσει ζεστό νερό το οποίο θα αντικατασταθεί με κρύο από την παροχή και έτσι η πίεση θα πέσει.

Αν έχει βλάβη και η βαλβίδα υπερπίεσης και τον αφήσεις αναμμένο τότε πιθανόν να σκάσει.

Φυσικά δεν είναι καλή ιδέα να τον έχεις αναμμένο 24/7 επειδή είναι σπατάλη ενέργειας και επειδή υπάρχει περίπτωση αν χρησιμοποιήσεις το νερό να πάθεις ηλεκτροπληξία (μόνο όμως αν παρουσιάσει βλάβη η μόνωση του στοιχείου θερμάνσεως και ταυτόχρονα παρουσιάσει βλάβη η γείωση)» σημείωσε ένας τρίτος.