Σενάριο ταινίας η διπλή απαγωγή σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη

Gazzetta team
Σενάριο ταινίας η διπλή απαγωγή σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη
Διπλή, ταυτόχρονη απαγωγή, στα πρότυπα… tiger kidnapping (Άρπαγμα της Τίγρης) εξελίχθηκε σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη.

Διπλή, ταυτόχρονη απαγωγή, στα πρότυπα… tiger kidnapping (Άρπαγμα της Τίγρης) εξελίχθηκε σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Στιγμές αγωνίας έζησε ένας 39χρονος Βέλγος υπήκοος, «φυλακισμένος» στο Κερατσίνι υπό την απειλή μπαλτάδων και μαχαιριών. Συνεργοί των απαγωγέων είχαν απάγει ταυτόχρονα την αδερφή του στην Κωνσταντινούπολη. Οργανωτής των απαγωγών ήταν ο «Μάρκος», ένας Αλβανός υπήκοος, τον οποίο είχε γνωρίσει το θύμα στο Βέλγιο. Ο δράστης με το πρόσχημα των «διακοπών» και της δωρεάν φιλοξενίας, του ίδιου στην Αθήνα και της αδερφής του στην γειτονική χώρα, έπεισε τον 39χρονο να πραγματοποιηθεί το ταξίδι των… δωρεάν διακοπών.

Στις 23 Μαρτίου, το θύμα, βελγικής υπηκοότητας και πακιστανικής καταγωγής, έφθασε στην χώρα μας και συναντήθηκε με έναν νεαρό από το Πακιστάν στην Πλ. Συντάγματος. Τον οδηγεί στον «χώρο φιλοξενίας», ένα διαμέρισμα στο Κερατσίνι. Δύο ημέρες αργότερα, οι τρεις Πακιστανοί, ηλικίας 31, 27 και 26 χρόνων, επιτίθενται με μπαλτάδες και μαχαίρια εναντίον του 39χρονου, τον ακινητοποιούν, τον δένουν χειροπόδαρα με πλαστικά δεματικά (tire wrap) και τον φιμώνουν με πετσέτα στο στόμα. Αρχικά αρπάζουν 6.000 ευρώ και τις πιστωτικές του κάρτες μαζί με τους κωδικούς. Συνεχίζουν να απαιτούν επιπλέον 3.000 ευρώ προκειμένου να τον ελευθερώσουν. Το θύμα δέχεται να ικανοποιήσει τις οικονομικές τους απαιτήσεις, με τους δράστες να τον μεταφέρουν σε άλλο σπίτι, επίσης στο Κερατσίνι. Κάποια στιγμή μετά από περίπου τρεις ημέρες, το θύμα της απαγωγής, εκμεταλλεύεται μια αδράνεια των δραστών να αφήσουν ξεκλείδωτη μία πόρτα. Τράπηκε σε φυγή και απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές εξιστορώντας την φρικτή περιπέτειά του. Παράλληλα, δύο συνεργοί των δραστών στην Κωνσταντινούπολη είχαν αρπάξει και κρατήσει όμηρο την αδερφή του απαχθέντα, ζητώντας λύτρα από τον τρίτο τους αδερφό που βρισκόταν στο Βέλγιο.

Ο 39χρονος ανέφερε στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής και αυτή την εξέλιξη για την οποία ενημερώθηκε και ο Βέλγος Πρέσβης στη χώρα μας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας των διωκτικών αρχών των δύο χωρών, εξελίχθηκε παράλληλη αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη. Στο Κερατσίνι, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις απαγωγείς από το Πακιστάν, ενώ οι τούρκοι συνάδελφοί τους έκαναν το ίδιο στην γειτονική χώρα συλλαμβάνοντας τους άλλους δύο απαγωγείς, ελευθερώνοντας την γυναίκα όμηρο. Στο μεταξύ έχει ενημερωθεί η Ιντερπόλ και οι αρχές ασφαλείας του Βελγίου προκειμένου να αναζητήσουν και να εντοπίσουν τον «εγκέφαλο» των απαγωγών, τον άγνωστο άνδρα από την Αλβανία, τον «Μάρκο»…

Στην χώρα μας, το φαινόμενο της «Αρπαγής της Τίγρης» είχε εμφανιστεί την τριετία 2011-2014, όπου είχαν καταγραφεί επτά τέτοιες περιπτώσεις. Πέντε από αυτές αφορούσαν κοσμηματοπώλες στα δυτικά προάστια, ενός 15χρονου, γιου διευθυντή τράπεζας στη Χαλκίδα, και του γνωστού αρτοβιομήχανου Μανώλη Καραμολέγκου τον Ιανουάριο του 2014. Η μεθοδολογία δράσης, διεθνώς χαρακτηρίζεται «Τiger kidnapping». Πρόκειται για απαγωγές με μικρή διάρκεια και στόχο ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με μεγάλα έσοδα ή διευθυντές τραπεζών προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να εισπράττουν λύτρα για την άμεση απελευθέρωσή τους. Παρουσιάστηκε ως φαινόμενο στη Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία και Βέλγιο. Τις περισσότερες φορές, κρατούν το θύμα τους μέσα σε οχήματα, διαρκώς κινούμενα κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την αποφυγή ηλεκτρονικού εντοπισμού τους.

 


Πηγή: thetoc.gr