Συρία: Ο πιλότος που βομβάρδισε την Ιντλίμπ (pics)
Ο βομβαρδισμός της συριακής αεροπορίας στην περιοχή Ιντλίμπ αποτέλεσε το έναυσμα για την κλιμάκωση της κρίσης στη Συρία, καθώς ακολούθησαν βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της κυβέρνησης Άσαντ για επίθεση με χημικά και η πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη συριακή αεροπορική βάση Σαϊράτ ως αντίποινα. Ο συριακός στρατός έδωσε συγχαρητήρια στον πιλότο που πραγματοποίησε τον βομβαρδισμό, με ανάρτηση στο διαδίκτυο από υψηλόβαθμο στέλεχος της κυβέρνησης.
Το όνομα του Σύρου πιλότου είναι Μοχάμεντ Χασούρι και στη Συρία θεωρείται ήρωας από την πλευρά των κυβερνητικών, διότι ανατίναξε μία πολύ σημαντική αποθήκη όπλων της αλ Κάιντα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση. Η πληροφορία είναι αρκετά σημαντική, διότι οι Σύροι, όπως και οι Ρώσοι, επιμένουν ότι δεν χρησιμοποίησαν εκείνοι χημικά, αλλά ότι τα χημικά υπήρχαν στην αποθήκη που βομβαρδίστηκε στην περιοχή Καν Σεϊκχούν, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα και την κλιμάκωση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.
Όπως ανέφερε η ανάρτηση στο διαδίκτυο, «ο αρχηγός του στρατού της Συρίας ευχαριστεί Χαϊτάμ Χασούρι για την καταστροφή της αποθήκης όπλων της αλ Κάιντα στην Καν Σεϊκχούν».
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης άλλαξε το πρώτο όνομα του πιλότου, προκειμένου να τον προφυλάξει. Το αληθινό όνομα του πιλότουν είναι Μοχάμεντ Μασούρι, ο οποίος εμφανίζεται και σε άλλες φωτογραφίες να βραβεύεται από τη στρατιωτική ηγεσία της Συρίας.
Σύμφωνα με τους Times, ο Μοχάμεντ Μασούρι είχε πραγματοποιήσει ανάλογη αποστολή τον Μάρτιο, όταν είχε βομβαρδιστεί το χωριό Λαταμινέ, σε απόσταση 15 μιλίων από το Καν Σεϊκχού, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 70 άνθρωποι. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, ο πιλότος γνώριζε τι έκανε και στις δύο περιπτώσεις.
Πηγή: protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Παγκόσμια ανησυχία: Η Γη απειλείται με την εξαφάνιση μιας ηπείρου - Δεν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος
- Εκεί που αποτυγχάνουν και οι πιο δυνατοί -Αυτή είναι η εκπαίδευση των μυθικών Αμερικανών Navy Seals
- Πόλεμος στην Ουκρανία: Το πιθανό τέλος που βλέπει ο Ζελένσκι το 2025 και η ισορροπία τρόμου των νέων πυραύλων