Απόλυτη πλειοψηφία κερδίζει το κίνημα του Μακρόν

Gazzetta team
Απόλυτη πλειοψηφία κερδίζει το κίνημα του Μακρόν
Σάρωσε το κίνημα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν La Republique en Marche στον β' γύρο των βουλευτικών εκλογών που ολοκληρώθηκαν σήμερα, Κυριακή.

Το κίνημα La Republique en Marche μαζί με το Modem εξασφαλίζουν 355-360 έδρες , σύμφωνα με τα ινστιτούτα IPSOS- Sopra-Steria, 395-425 έδρες, σύμφωνα με το Elabe.

Σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση, το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων λαμβάνει 125 έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα 49, η Ανυπότακτη Γαλλία 30 και το Εθνικό Μέτωπο 8 έδρες.

Ο εκπρόσωπος του κινήματος La République en Marche Μπενζαμέν Γκριβό χαιρέτισε «μία καθαρή πλειοψηφία» που εκφράσθηκε στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές.

Παραιτείται ο ηγέτης των Σοσιαλιστών

Ο Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος, μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του δεύτερου γύρου των βουλευτικώνε κλογών στην Γαλλία.

Η ήττα του Σοσιαλιστικού Κόμματος στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών είναι αναμφισβήτητη, δήλωσε.

«Απόψε , παρά μία ανησυχητική αποχή, ο θρίαμβος του Εμανουέλ Μακρόν είναι αδιαμφισβήτητος. Η ήττα της αριστεράς , η ήττα του Σοσιαλιστικού Κόμματος είναι αναμφισβήτητη...ωστόσο ο θρίαμβος αυτός έχει μία τεχνητή πλευρά, διότι όλα τα προβλήματα της χώρας μας δεν θα διευθετηθούν με ένα μαγικό ραβδί», πρόσθεσε.

Προς μονοψήφιο αριθμό εδρών το Εθνικό Μέτωπο - Εκλέγεται η Λεπέν

Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν δήλωσε ότι η υψηλή αποχή στην ψηφοφορία αποδυναμώνει την νομιμοποίηση του νέου κοινοβουλίου.

Ο Εμανουέλ Μακρόν διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αλλά οι ιδέες του αποτελούν «μειοψηφία» στη χώρα, ενώ το Εθνικό Μέτωπο θα πολεμήσει τα μεταρρυθμιστικά του σχέδια, δήλωσε η Μαρίν Λεπέν προσθέτοντας ότι το κόμμα του Μακρόν και οι σύμμαχοί του υπερασπίζονται «τα συμφέροντα της ιεραρχίας».

Πηγή: insider.gr