Στη Μεγάλη Βρετανία οι δημόσιοι υπάλληλοι περνούν πολλές ώρες στα Social Media

Gazzetta team
Στη Μεγάλη Βρετανία οι δημόσιοι υπάλληλοι περνούν πολλές ώρες στα Social Media
Φανταζόμαστε πως σε όλες τις χώρες οι υπάλληλοι περνούν πολλές ώρες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απλά εκεί δεν θα έχει γίνει καμία έρευνα ακόμα.

Φαίνεται πως η κακή φήμη δεν ισχύει μόνο για τους Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους καθώς σύμφωνα με νέα στατιστικά στοιχεία στη Μεγάλη Βρετανία, οι υπάλληλοι του δημοσίου περνούν την περισσότερη ώρα της δουλειάς τους στα Facebook, Twitter και Amazon.

Πάνω από 80 εκατομμύρια views αντιστοιχούν στη μεγαλύτερη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αρκούνται εκεί. Το Twitter είναι από τις σελίδες που τραβά τον ενδιαφέρον τους και ασχολούνται εν ώρα εργασίας καθώς τα views ανέρχονται στα 48 εκατομμύρια.

Όπως δήλωσε ο Έρικ Πάικλς, γενικός γραμματέας και υπεύθυνος των δημοσίων υπαλλήλων στη Μεγάλη Βρετανία, οι εργαζόμενοι οφείλουν να συνδυάζουν τη δουλειά τους με το σερφάρισμα καθώς έρχονται σε επαφή με άλλους ανθρώπους και μπορούν μεσώ της επικοινωνίας να δεχτούν προτάσεις, παράπονα ακόμα και πληροφορίες σχετιζόμενες με τον τομέα εργασίας τους. Οι ώρες που μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να ασχοληθούν με το διαδίκτυο δεν σχετίζεται με την παραγωγικότητα και δεν προκαλεί απώλειες σε αυτή, επισημαίνει ο γενικός γραμματέας στηρίζοντας την παραπάνω δραστηριότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι το διαδίκτυο ξεκουράζει τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκουν την αφορμή να αφήσουν για λίγο το φόρτο της εργασίας τους και να ασχοληθούν με κάτι που τους χαλαρώνει και τους βοηθά να συνεχίσουν την εργασία τους μετά από ένα ευχάριστο διάλειμμα.

 

Η κοινή γνώμη, ωστόσο φαίνεται εξαιρετικά δυσαρεστημένη με αυτή την έκθεση καθώς οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν απαράδεκτο οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν νοείται να πληρώνονται για να σερφάρουν στο διαδίκτυο, να κάνουν τις αγορές τους διαδικτυακά, να κλείνουν διακοπές ακόμα και μαθήματα χορού καθώς η ελευθερία που τους έχει δοθεί προκαλεί απώλειες στην παραγωγή που μειώνεται όσο οι εργαζόμενοι αμελούν την δουλειά που κάνουν.

Συνέπεια αυτού, είναι να διευρύνεται το πρόβλημα και μην εξυπηρετούνται γρήγορα οι ενδιαφερόμενοι που ζητούν να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος στις σελίδες που επισκέπτονται οι υπάλληλοι διαδικτυακά. Κάτι τέτοιο προκαλεί αντιδράσεις από την πλευρά των δημοσίων υπαλλήλων που επισημαίνουν ότι αυτό αντιβαίνει στα ατομικά δικαιώματα και στην παραβίαση προσωπικών στοιχείων.

Πηγή: reader.gr